NEOBIČNO I ČOKOLADNO!

ČOKOLADA I MASLINOVO ULJE: Mousse od crne čokolade s maslinovim uljem

Možda vam je ova kombinacija neobična, ali čokolada i maslinovo ulje se zapravo jako dobro slažu!

Ipak, napomena! Ovo je samo za istinske ljubitelje maslinovog ulja budući da u kombinaciji s čokoladom treba odabrati ono robusnijeg okusa, a nemojte zaboraviti dodati i prstohvat soli budući da sol pojačava slatkoću čokolade.

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 200 g crne čokolade (min. 60 % kakaa)
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 100 g šećera (odvojeno 50+50g)
  • 3 jaja (odvojeni žumanjci i bjelanjci)
  • 100 ml maslinova ulja

Priprema

1. korak
Na pari rastopite čokoladu. Za to vrijeme izmiksajte žumanjke s polovicom šećera dok ne posvijetli i postane pjenasto, i bjelanjek s drugim dijelom šećera u čvrst snijeg.

2. korak
Vrhnje istucite u šlag. Rastopljenu čokoladu pomiješate s maslinovim uljem. Nakon toga smjesi dodajte sve ostale sastojke, redom kremu od žumanjaka, snijeg od bjelanjaka pa tučeno vrhnje.

3. korak
Pažljivo promiješajte. Mousse podijelite u manje staklene posudite i hladite najmanje 4 sata, ali najbolje preko noći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 22:18