Predstavljen jesensko-zimski menu restorana Makarun

promo 

 Krasnodar
Uživajte u korčulanskim makarunima s potpisom chefa Kristiana Tarija i otkrijte mjesto s najboljom tjesteninom u Zagrebu

Što kažete o kozicama u tempuri za početak? Pa onda slijede grilana hobotnica s rižotom od šafrana i zeleni makaruni s jastogom? A na kraju tiramisu od kestena? Zvuči neodoljivo, zar ne?

Ako volite dalmatinske okuse i najkvalitetniju tjesteninu, restoran Makarun u zagrebačkoj Teslinoj 14, mlađi brat poznatog istoimenog splitskog restorana, bit će vaša obavezna adresa ove zime. Na jesensko-zimskom meniju naći ćete i ručno rađene zelene makarune po tradicionalnoj korčulanskoj recepturi sa škampima i kozicama, makarune s biftekom, sezonske juhe, svježu ribu, probrane slastice… uz odličnu ponudu vinske karte sastavljene od vrhunskih hrvatskih vina, među kojima dominiraju ona iz najpoznatijih dalmatinskih vinogorja, a Korčula i Pelješac su glavne teme.

image

promo

Arhiva Makarun
image

promo

Arhiva Makarun

Sve ove divote potpisuje sjajni chef Kristian Tari koji vodi računa o kvaliteti svake namirnice, njezinom osnovnom okusu, ali i atraktivnoj prezentaciji. Gosti kažu kako od jela stvara prava umjetnička djela, a njegov potpis se na svakom tanjuru vidi kroz razigranost boja, dimenzija i okusa.

image

promo

Krasnodar
image

promo

Ivica Matic

”Ljubav je riječ koja najbolje opisuje rad od kuhinje do stola naših vrijednih kuhara. Makarun je tradicija, Makarun je naša kultura, želja nam je da i naši gosti to osjete i uživaju u svakom zalogaju ručno rađene tjestenine prema stoljetnoj recepturi, okusu koji neće zaboraviti”, rekao je Jurica Farac, vlasnik restorana Makarun.

image

promo

Krasnodar
image

promo

Krasnodar

Savršena lokacija u centru grada, decentan interijer s posebnim detaljima poput cigle i mozaika, ugodna i intimna atmosfera i, naravno, vrhunski pripremljena hrana, najbolja su pozivnica za pravu gastro senzaciju!

ZELENI MAKARUNI S JASTOGOM

1 kg jastoga

500 g zelenih makaruna

1 dcl maslinovog ulja

sol i papar

peršin

2 dcl bijelog vina

100 g sjeckane rajčice

3 dcl ribljeg temeljca

500 g luka

češnjak

Priprema jela

Na maslinovom ulju zažutiti luk, zatim dodati sol i papar te sjeckanu rajčicu ili domaću šalšu, češnjak te zaliti kvalitetnim bijelim vinom. Dodati peršin i riblji temeljac. Za to vrijeme zapeći jastoga na gradelama pet do šest minuta, pa ga prebaciti u posudu. Jastog je nakon gradela dobio jako lijep okus. Jastoga nakon 25 do 30 minuta kuhanja izvaditi van. Na kraju u posudu dodajemo makarune, koje kuhamo šest do sedam minuta, dok se umak ne sljubi s makarunima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:42