JESTE LI ZNALI?

Zvijezde se vole miješati u proizvodnju alkohola, a priliku za posao pronalaze i u slatkišima

FOTOGRAFIJE: Chateau Miraval via The Grosby Group/Grosby Group/Profimedia
 Chateau Miraval Via The Grosby Group/Grosby Group/Profimedia
Brad Pitt proizvodi rose, tenisačica Maria Sharapova čokoladu, a Santana kavu

U pauzama od snimanja serija i filmova, takmičenja na turnirima i snimanja albuma, velik broj slavnih vrijeme ulaže u stvaranje svojih brendova hrane i pića. Tako smo nedavno pisali o glazbeniku Carlosu Santani čija se kava danas može naručiti čak i u Hrvatsku, a na meti kritičara proteklih se mjeseci našla i glumica Cameron Diaz koja je izjavila kako je Avaline, vino koje proizvodi njezina tvrtka, vegansko i organski dobiveno iako isto nije uspjela potkrijepiti činjenicama.

image
Avaline Cameron Diaz
Avaline Facebook

Priliku za dodatnu zaradu u svijetu hrane iskoristila je i uspješna ruska tenisačica Marija Sharapova koja je danas vlasnica brenda slatkiša Sugarpova. Na istoimenoj web stranici tako se mogu pronaći gumeni bomboni, čokolada i praline po više nego pristupačnim cijenama, a najsimpatičniji proizvod u ponudi svakako su žvakaće gume u obliku teniske loptice koje dolaze u različitim okusima. Nažalost, slatkiši Marije Sharapove za sada su dostupni samo u Americi.

image
Sugarpova Maria Sharapova
Sugarpova Facebook

Zanimljiva je priča i glazbenika Jon Bon Jovija koji stoji iza Bongiovi umaka za tjesteninu. Inspiraciju za iste pronašao je u svom ocu, kako ga naziva glazbenik, čovjeku koji je u svom susjedstvu bio prepoznat kao onaj koji najbolje priprema domaći umak za tjesteninu, a s njim danas i vodi posao. No, ono što je javnost nedavno zaintrigiralo više od njegovih umaka jest činjenica da je Jon Bon Jovi u doba pandemije koronavirusa često viđen u kuhinji jedne od brojnih zajednica u New Jerseyju koja pomaže potrebitima.

Plemenite namjere pri pokretanju svog brenda hrane imala je i glumica Kristen Bell, koja stoji iza This Saves Lives granola čokoladica, te od prodaje istih donira hranu za gladnu djecu diljem svijeta.

image
Bongiovi Jon Bon Jovi
Bongiovi Brand - Pasta Sauces Facebook

Osim u hranu, zvijezde se vole miješati i u proizvodnju pića pa je tako lista onih koji stoje iza različitih brendova vina, tekile, votke i viskija poprilično dugačka. Primjerice, Brad Pitt i glazbenik Post Malone proizvode svoje rose vino, Kate Hudson je vlasnica tvrtke koja proizvodi craft votku, Snoop Dog ima svoj gin, a George Clooney je jedan od začetnika kompanije koja proizvodi tekilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:42