SUPER TRIK

Zaboravite na klasičan popis za trgovinu, napravite obrnutu listu i uštedite vrijeme i novac

 Galina Zhigalova
Oni koji su ovu metodu isprobali, uvjereni su kako upravo ovaj način daje najbolje rezultate kada je u pitanju štednja vremena i novaca

Umjesto da na papirić ili u dokument na mobitelu zapisujete namirnice koje vam trebaju, poslužite se potpuno suprotnom metodom pa zapišite sve ono što u hladnjaku ili smočnici već imate. Iako zvuči kao prilično kompliciran i dugotrajan posao, dovoljno će biti odvojiti tek sat vremena pa na papir zapisati namirnice za kojima u trgovini najviše posežete, a često se ispostavi da se baš paketić začina, riže ili tjestenine već nalazi u vašoj smočnici.

Posao si možete olakšati grupiranjem namirnica u nekoliko skupina poput začina, suhih namirnica kao što su žitarice i grahorice, konzerva, sastojaka za kolače, kavu ili čaj, voća ili povrća te namirnica koje držite u hladnjaku ili zamrzivaču.

Jednom kada ste napravili popis, stvari postaju daleko jednostavnije. Svaki put kada ispraznite vrećicu pahuljica, pakiranje sira ili pojedete sav avokado, na listi dodajte znak koji će označavati potrebu za kupovinom. To može biti, primjerice, smajlić, iksić ili tek jednostavna točka ili crtica. Takav je popis najjednostavnije držati na mobitelu zbog što lakšeg nadopunjavanja i označavanja. Osim toga, upravo zbog činjenice da mobitel u svakom trenutku imate kod sebe, iznenadni odlasci u trgovinu koji često završavaju košaricama prenatrpanim nepotrebnim namirnicama uz ovakav bi popis mogli postati prošlost.

Učinkovitost ove metode prepoznat ćete u više mjesta u svojoj smočnici, ali i uštedi koja bi vidljiva mogla biti već nakon mjesec dana. Najvažnije, obrnuta shopping lista pomoći će vam da budete organiziraniji i više pažnje obratite na nepotrebno gomilanje stvari, a onda i smanjite isto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:16