ČOKOLADA IZ VRLIKE

U Dalmaciji se proizvodi čokolada trećeg najvećeg proizvođača čokolade u Belgiji

 Edwin Tan/Getty Images/istockphoto
U malom gradiću u unutrašnjosti Dalmacije čokoladu proizvode Belgijanci, evo o čemu je riječ

Kako je izvijestio HRT, u gradu Vrlika, u unutrašnjosti Dalmacije, počela je proizvodnja veganske čokolade. Cijelu priču pokrenuo je treći najveći proizvođač čokolade u Belgiji i za svoju franšizu Belgian Gurmet upravo u Dalmaciji proizvode vegansku čokoladu bez aditiva i glutena, sa šećerom kokosova cvijeta. Čokoladu za sada proizvode u unajmljenom prostoru inkubatora Vrlike, ali u planu je i gradnja nove tvornice, pri čemu će, najavio je gradonačelnik Vrlike, grad vrlo rado uskočiti u pomoć.

O tvornici piše i Vrlika.hr te navode kako je projekt finanicaran nepovratnim sredstvima Europske Unije i kako se za sada u tvornici proizvodi tona i pola čokolade dnevno, a u planu je proizvodnja 15 tona tjedno. Također, zapošljavaju 13-14 radnika po smjeni.

Kako je za HRT ispričala Anita Crnjac, voditeljica proizvodnje čokolade, za sada nedostaje radne snage te se proizvode manje količine čokolade od planiranog, no svi su zadovoljni načinom na koji se priča razvija te bi, s izgranjom nove tvornice, sve trebalo postati još veće i značajnije za Vrliku, ali i ovaj dio Dalmacije.

Cijelu priču možete pročitati ovdje i ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:14