NOVE INFORMACIJE

Šuška se da je Anthony Bourdain imao tajni profil na Redditu gdje je pisao bez cenzure

 David S. Holloway/ Anthony Bourdain Facebook//
Svjetski mediji ovih su se dana raspisali o tajnom profilu Anthonyja Bourdaina na popularnoj platformi Reddit

Iako nikada nije potvrdio kako je to zbilja on, iz njegovih upisa korisnicima Reddita je bilo jasno kako je 58-godišnjak zaljubljen u jiu jitsu koji se krije iza nadimka NoYawkCity genijalan gastronomski putopisac. Bourdain je uglavnom pisao o treninzima, a da je u pitanju upravo on drugi su korisnici vrlo lako mogli zaključiti i iz njegovih živopisnih opisa.

Kako piše Rolling Stone, Anthony Bourdain na Redditu je pisao bez cenzure, bez urednika koji bi mu pregledali tekst i u javnost pustili samo ono što je prihvatljivo. Pisao je kako želi i što želi pa je tako, osim na temi o jiu jitsuu ponekad zalutao i na teme o filmovima. Otkrio je kako posebno voli one vijetnamske, a u jednom od svojih odgovora osvrnuo se i na Stevena Seagala, najlošijeg voditelja američkog SNL-a, o kojem Bourdain nije imao lijepe riječi. S druge strane, u jednom od svojih upisa prilično je nahvalio Joe Rogana.

Također, u jednom od svojih postova, u kojem odgovara korisniku koji je predložio kako bi trebalo napraviti reality show u kojem bi se bivšim ovisnicima među zvijezdama nudila droga, Bourdain je nastupio prilično oštro nazvavši ga groznim ljudskim bićem i udijelivši mu niz uvreda.

Ipak, najviše je pisao o svojoj opsesiji jiu jitsuom pa je tako u jednom od svojih postova napisao kako su upravo svakodnevni treninzi postali njegova nova ovisnost zbog koje je zaboravio čak i na alkohol i cigarete. Također, posebno su zabavne i njegove usporedbe situacija na trenzima s hranom. Tako sebe uspoređuje s kutijom ustajalih grisina (breadsticks), a kasnije opisuje i kako se tijekom jedne borbe osjećao kao da mu protivnik ribežom za sir riba lice.

Iz njegovih upisa vidljiva je iznimna posvećenost treninzima, a kako piše Rolling Stone, to mu se na kraju i itekako isplatilo. Naime, 2016. godine osvojio je zlato u svojoj kategoriji na New York Open Brazilian jiu jitsu natjecanju.

Iako nikada službeno nije otkrio svoj identitet na Redditu, u nekoliko je navrata dao naslutiti kako je ipak riječ o njemu pa je tako na jednoj od tema odgovorio na pitanje o serijalu "No Reservations", dok je na drugoj temi komentirao fotografiju koju je objavio na svom Instagram profilu. Posljednji post na Redditu objavio je 5. siječnja 2017. godine, no njegova bivša supruga Ottavia Bussia potvrdila je kako je i nakon toga Bourdain nastavio s treninzima. Naime, zadnji susret imao je 31. svibnja 2018. godine, samo osam dana prije svoje smrti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 06:44