LAST MINUTE

Što radite nakon posla? U Zagrebu možete pojesti pizze koliko želite za 70 kuna, i to dobre

Papavero Pizza & Food Lab

Papavero Pizza & Food Lab, danas i sutra ima all you can eat manifestaciju, a mjesto je potrebno unaprijed rezervirati

Restoran Papavero Pizza & Food Lab u Mlinovima organizira all you can eat manifestaciju u petak 25. veljače od 19 do 22 sata i u subotu 26. veljače od 12 - 16 i 19 - 22 sata. Cijena je 70 kuna po osobi, ali postoje neka pravila kojih se treba pridržavati. Ponuda vrijedi samo za restoran, ne i za dostavu. Možete naručivati pizze koliko želite, ali nadopuna slijedi tek kad su tanjuri prazni. Na stolu će postaviti dva signala: 1."Samo daj" i 2. "Molim te nemoj više pauza/stop" te ih okrećete po vašoj želji. Kako bi izbjegli nepotrebno bacanje hrane, tako će i naplatiti ostavljenu pizzu dodatnih 10 kuna po komadu. Rezervacija stola je obavezna, a kontakte pronađite na njihovim profilima društvenih mreža

Kakva se pizza ondje služi?

Fokusirali su se uglavnom na ponudu pizze contemporanee. Radi se o pizzi koja je volumenom manja, zbog tehnike razvlačenja, ali količina tijesta je ista kao za nama bliske pizze napoletanu ili romanu. Upravo ova vrsta u Italiji oko sebe okuplja zajednicu zaljubljenika, kojoj pripada i sam Pasquale Longobardi, certificirani talijanski pizzaiolo. Posjetili smo ih nekoliko puta, a osobito nam se svidjela kombinacija sa žumberačkom pastrvom i domaćim kiselim vrhnjem što vjerojatno nikad ne biste povezali s pojmom pizze. Tijesto je rađeno od brašna, vode i prirodnog kvasca koji Pasquale već godinama uzgaja.

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix
image
Mario Kučera/

Preporuka kad ih ponovno posjetite

Budući da su više od deset godina proveli radeći po brojnim talijanski restoranima, nedostajala im je pizza al taglio, popularna inačica talijanskog street fooda u kojoj se pizza reže na kvadrate, a nadjevena je različitim kombinacijama nadjeva. Tako su napravili svoju verziju, što se pokazalo kao pun pogodak jer ljudi vole isprobati više vrsta. Ovdje govorimo o pizzi od pola metra, nešto drugačije strukture tijesta sa znatno većim udjelom vode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:16