VIKEND PLANOVI

Sjajne vijesti za ljubitelje dobrih vina, Vinski grad ovog tjedna vraća se u RIjeku

 Ustupljena Fotografija/Privatna arhiva/
Vinski grad u Rijeci bit će otvoren u četvrtak, 9. rujna i trajat će sve do nedjelje, 26. rujna

Festival namjenjen ljubiteljima dobrih vina ponovno dolazi u Rijeku. Vinski grad počinje u četvrtak, 9. rujna i trajat će sve do nedjelje, 26. rujna, a posjetiteljima donosi velik izbor domaćih etiketa. U sklopu festivala, naime, bit će predstavljena najbolja vina s Kvarnera, ali i ostatka Hrvatske.

Vinski grad u Rijeci bit će sastavljen od 30-ak kućica različitih vinarija, ugostitelja ili distributera, a sva vina moći će se kušati na čaše. Ulaz na festival je besplatan, kaucija za čašu iznosi 30 kuna, a sva se vina plaćaju kuponima koji se također kupuju na samom ulazu. Dobra je vijest kako su cijene svih vina promotivne.

image
Ustupljena Fotografija/Privatna arhiva/

Izlagači na ovogodišnjem izdanju Vinskog grada u Rijeci su Badel 1862 – Korlat, Marčeta, Štampar, Benvenuti, Damjanić, Krauthaker, Vina DK (Dvanajščak Kozol), Skaramuča, Tikveš, Agris, Enosophia, Galić, Katunar Ivan, Pavlomir, PZ Gospoja, PZ Vrbnik, Roxanich, Šipun, Vinakoper, Katunar Anton, Iločki podrumi, Vina Croatia Vina Mosaica, Roto, Romerquelle i Dukat (President).

Osim vina, kako je najavio organizator, vinski znalac i kritičar Saša Špiranec, u Rijeku dovode i restoran Rougemarin i njihov food truck na kojem će posjetitelji moći kupiti gurmanske burgere, quesadille i pulled pork sendviče.

Radno vrijeme festivala bit će svaki dan od 17 sati pa sve do ponoći, a Špiranec je naglasio i kako će se događanje održati prema najvišim epidemiološkim standardima kako bi se gosti osjećali sigurno i opušteno. Dobro je dodati i kako je Vinski grad prodajni festival namijenjen širokom krugu potrašača koji ne moraju nužno biti vinski znalci, ali vole i rado konzumiraju dobra vina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:10