GLAZBA I KUHANJE

Sjajan Gregory Porter prije vladavine top ljestvicama bio je chef i ponovno se vratio kuhanju

Izvor
 Gregory Porter Facebook/
Poznata je i glazbena podloga koja će pratiti Porterovo kuhanje kroz šest epizoda

Prije nego što se proslavio kao američki jazz glazbenik, skladatelj i dobitnik brojnih nagrada, između ostalog i dva Grammyja, Gregory Porter bio je chef, a upravo se kulinarskim korijenima odlučio vratiti i ovih dana. Podsjetimo kako je njegov glazbeni uspjeh začudio glazbene kritičare koji su tražili razloge za njegov streloviti uspjeh. Prilikom recenzije Porterovog četvrtog albuma Aleksandar Dragaš je za Jutarnji list napisao: "Kakve šanse danas ima pomalo zdepasti 46-godišnjak, koji ožiljak na licu prekriva vunenom potkapom ponad koje nosi kačket, postati pop zvijezdom, i to s jazz glazbom kojoj bi najbliži srodnici bile skladbe Colea Portera i glas Nata Kinga Colea iz doista daleke povijesti? Realno, nikakve, no svako toliko ipak se i u suvremenoj glazbi svemu usprkos dogodi neki takav, posvema neočekivani uspjeh kakav se početkom milenija dogodio Norah Jones. Gdje onda potražiti razloge za glazbeni uzlet kalifornijskog pjevača koji je u mladosti ganjao karijeru igrača američkog nogometa dok ga u tome nije zaustavila ozljeda ramena?" Odgovor bi vjerojatno ležao u njegovoj emotivnosti tekstova, baritonu nalik medu i menti u kojem se miješa snaga usporediva s Ray Charlesom i seksepil Marvina Gayea te virtuoznost na klaviru.

Taj Gregory Porter je pokrenuo svoj kulinarski show "The PorterHouse with Gregory Porter" gdje će gledateljima kroz šest epizoda prezentirati vještine u vlastitoj kuhinji. Svaka epizoda imat će posebnu temu, a Porter se posebno odlučio posvetiti kreiranju recepata za jela koja je isprobao na svojim turnejama. Osim toga uvrstio je recepte i okuse koji ga uvijek podsjete na rodni Bakersfield.

"Hrana i glazba su dvije stvari koje iskreno volim i koje su oduvijek bile povezane. Kuhinja je bila moj dom prije nego sam zakoračio na pozornicu. Hrana za mene nije samo hrana, ona je tradicija, obitelj, korijeni, a isto to predstavlja mi i glazba", rekao je za Soultracks i dodao kako ga je stvaranje glazbe i hrane oduvijek inspiriralo na poseban način.

Kuhanje će, naravno, biti popraćeno njegovim pjesmama, a posljednja epizoda bit će posvećena, kako kaže Porter, vraćanju zajednici i kuhanju za one kojima je najpotrebnije. Kulinarski serijal nastao je u suradnji s agencijom Citi, a prvu epizodu možete pogledati već sutra na YouTube kanalu ZAGAT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:28