REUNION

Sezonski i svježi meni restorana koji i u vrijeme korone računa na vjerne goste!

Canopy by Hilton
 
 Boris Kovačev/Cropix

Već sam ulazak u lobi zagrebačkog hotela Canopy by Hilton svojevrsna je nostalgična šetnja kroz gastro povijest Zagreba. Uređenje interijera počiva na ikonografiji stogodišnje prošlosti tvornice slatkiša Josip Kraš, odnosno Uniona, prvog proizvođača čokolade u u ovom dijelu Europe, ali ne staje na tome, pa ovdje možete vidjeti i vizuale koji se vežu uz kvartovsku povijest – od reklame za Zvijezdino ulje do plakata za nastup Psihomodo Popa u Kulušiću 1984. Atmosfera je danas, u negdašnjem industrijskom kvartu u centru Zagreba, ugodna i krajnje opuštena. Kad se prođe pokraj bara, ulazi se u nevelik restoran imena ReUnion – slijeva su stolovi, a ispred vas otvorena kuhinja i pred njom još jedan povelik drveni stol za koji se može smjestiti oveće društvo.

image
Restoran Reunion u sklopu Hilton hotela.
Darko Tomaš/Cropix

OD RESTORANA DO BARA

ReUnion, restoran koji u imenu domišljato kombinira konditorsku povijest Zagreba i obiteljska ili poslovna okupljanja, specifičan je po svojoj orijentaciji na domaće namirnice, a ubrzo se nametnuo i kao ugodno mjesto za nedjeljni ručak po pristupačnim cijenama. Vodi ga chef Marinko Topalović, čija je dnevna rutina prije korone bila ranojutarnji posjet tržnici Dolac gdje je na licu mjesta osmišljao tjedni meni za ručak.

image
Restoran Reunion u sklopu Hilton hotela.
Darko Tomaš/Cropix

Ta je praksa odgođena za nova normalna vremena, ali Topalović i njegov tim reagirali su promptno na novu situaciju i predstavili novi meni, čija je filozofija na našoj hotelskoj sceni jedinstvena: u svakom naručenom jelu može se uživati u restoranu, ali i na baru.

image
Restoran Reunion u sklopu Hilton hotela.
Darko Tomaš/Cropix

A tu je i raznovrsna ponuda autorskih koktela i specialty kava. Orijentirali smo se na novitete: prvo smo probali domaće tjestenine - raviole s kozicama i špinatom u finom brudet umaku, a čini se da su rajčice prije kuhanja bile i malo zapečene. Jako fino. Njoki od batata s karbonarom nejednaki su oblikom (zbog vrlo malo brašna nije ih lako oblikovati), ali su čvsti i konzistentni, i dobar su primjer kako ovdje - jer nemaju pretenziju biti fine dining restoran - formu podređuju kvaliteti jela, koje je izvrsnog okusa.

image
Restoran Reunion u sklopu Hilton hotela.
Darko Tomaš/Cropix

SLUŠAJ CHEFA

Potom smo prešli na nova mesna jela, ponajprije na njihov novi hit – toplo-hladnu Spider Steak salatu od mliječne teletine, špinata, lisnate salate, kapara, luka i šampinjona. To je jelo koje se na baru posljednjih dana, kako su nam rekli, sve više naručuje – stoji 75 kuna, a kompletan je i vrlo ukusan obrok. Teletina (kapa šola) narezana je na „ficleke” i savršeno mekana. Notorna BBQ rebrica još su jedno ugodno iznenađenje.

image
Restoran Reunion u sklopu Hilton hotela.
Darko Tomaš/Cropix

Ovdje, naime, nisu nakrcana začinima, nabrijana pretjeranim glazurama i pojačivačima okusa, a mekana su i slasna. Najugodnije iznenađenje bila je grilana janjeća potrbušina, savršeno podatna s tankim hrskavim filmom, poslužena uz salatu od mladog graška i špinata, jogurt dresing i torticu od restanog krumpira. Ribeye i flank black angus steakove s poznate Creekstone farme nisu prepekli i na tome im hvala. Od deserata treba istaknuti izvrstan hladni tart od limuna kojemu nije lako naći konkurenciju.

image
Restoran Reunion u sklopu Hilton hotela.
Darko Tomaš/Cropix

(Post)korona meni ReUniona zaslužuje visoku ocjenu zbog jednostavnosti, promocije domaćih namirnica i pristupačnih cijena, ali prije svega zbog promišljene i nadahnute izvedbe. Tim chefa Topalovića pozorno osluškuje publiku i dobro zna kako ugoditi gostu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:34