SAMO ZA FANOVE

Sada kod kuće možete skuhati jela inspirirana popularnom serijom Bridgerton, evo kako

 @bridgertonnetflix Instagram/
U jednoj domaćoj knjižari naišli smo na neslužbenu Bridgerton kuharicu...

U slučaju da ste jedva dočekali novu sezonu superpopularne Netflixove serije "Bridgerton", za vas imamo dobre vijesti. Naime, razgledavajući kolekciju knjiga na odjelu gastronomije u knjižari Znanje, smještenoj na početku zagrebačke Gajeve ulice, naišli smo i na kuharicu u kojoj se, između ostalog, nalaze recepti za Colinov omiljeni kolač, Charlottine puff pomeranians i Gregoryjevu omiljenu terinu. Pogađate, riječ je o Bridgerton kuharici. Sadrži više od 100 recepata na čak 240 stranica, a iako je riječ o neslužbenoj kuharici, koju nije odobrila niti autorica knjiga Julia Quinn, niti Netflix, čini se kako je napravljena s velikom pažnjom pa su tako recepti detaljno opisani i dobro povezani sa samim likovima i radnjom serije.

image
Privatna Arhiva/

"Uživajte u jelima uzbudljivijim od ljubavne afere Daphne i Simona, baš kao što je uzbudljiva i ljuta piletina Lady Varley", stoji na koricama kuharice. Autor Lex Taylor zatim dodaje i kako je priprema ovih jela dobra ideja za gledanje serije s prijateljima, a napraviti ih možete i dok čekate novu sezonu.

Bridgerton je inače jedna od najgledanijih serija u povijesti Netflixa, a sama Julie Quinn (pravim imenom Julie Pottinger), autorica knjiga kojima je serija inspirirana, smatra se jednom od najtalentiranijih kada su u pitanju povijesne ljubavne drame. Zahvaljujući svojim djelima, na listi bestsellera The New York Timesa našla se čak 19 puta.

Osim Bridgerton kuharice, u domaćim knjižarama dostupne su i Friends kuharica, inspirirana popularnim serijalom "Prijatelji", zatim službena Harry Potter kuharica, a nedavno smo pisali i o kuharici "Bake in Black" inspiriranoj rock i punk glazbom koju možete kupiti u Rockmarku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:07