GODIŠNJI IZ SNOVA

Put oko svijeta u potrazi za najboljim sirevima zvuči zbilja nevjerojatno, evo o čemu je riječ

 Dasha Petrenko/
Luksuzno putovanje uključuje i odlazak u najbolje restorane, specijalizirane trgovine, farme i sirane...

"Sjednite na avion i krenite u potragu za najboljim sirevima na svijetu", tako nekako zvuči poziv na putovanje koje započinje daskom prepunom sireva, a završava iskustvom koje se ne zaboravlja. Naime, Air Charter Service je nedavno napravio ponudu koju, čini se, oni najveći ljubitelji dobrih sireva naprosto ne mogu odbiti. Riječ je o putovanju oko svijeta u privatnom avionu na kojem se baš sve vrti oko sira.

Cijelo iskustvo koje nude zvuči zbilja nevjerojatno, od samog početka kada stručnjakinja Laura Welin, inače autorica čak šest knjiga na temu sireva, za putnike odabire najbolje sireve s obzirom na njihov ukus, do obilaska restorana i trgovina u kojima se pripremaju i prodaju najrazličitije vrste sireva. Osim toga, iskustvo uključuje i obilazak farmi i sirana, sparivanje sireva s vinima, ali i zanimljive rasprave na temu sira s ranije spomenutom Welin.

Daleko najzanimljiviji dio je, dakako, paprena cijena. Želite li putovati privatnim avionom i apsolutno se prepustiti uživanju u sirevima to će vas, naime, koštati 300 tisuća dolara po osobi, odnosno nešto manje od dva milijuna kuna. Cijena, naravno, ovisi i o broju dana koje želite provesti na putovanju, a dobro je dodati i kako noćenje u hotelima za vrijeme trajanja putovanja nije uključeno u navedenu cijenu, piše portal Travel&Leisure.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:36