DOBRA PREPORUKA

Probali smo Chiavalonovo MLADO ulje i moramo reći kako već dugo nismo kušali nešto ovako ukusno

Novo Chiavalonovo ulje
Tedi i Sandi Chiavalon napravili su limitiranu seriju od 2500 boca mladog ulja. Radi se o gastroluksuzu koji će vas raspametiti

Probali smo Chiavalonovo MLADO, ekstra djevičansko maslinovo ulje dobiveno iz prva tri dana rane berbe (05. - 07.10.2020.). Ovo ulje može se smatrati svojevrsnim hommageom kultu novog ulja koji se posebno štuje u Istri, a Chiavaloni su ovog vrlo posebno ulja napravili 2500 boca.

image
Novo Chiavalonovo ulje

Radi se o florescentno zelenoj boji mirisne kupaže buže, crnice i rožinjole i moramo reći kako već dugo nismo kušali nešto ovako ukusno. Chiavalonovo MLADO može se upisati na listu naših najdražih gastroluksuza koje bi uvijek rado odabrali.

Inače smo ljubitelji maslinova ulja robusnijih i konkretnijih okusa s prisutnom dozom pikantnosti i gorčine i ovo je baš takvo. Najbolje ga je toćati samog uz tek pečeni kruh, dobru glazbu i čašu ili bocu vina (ovisno o društvu). Chiavaloni predlažu da ga sljubite i u razne povrtne salate, neku dobru fritaju, juhu od gljiva, pečenu tunu ili izdašni komad crvenog mesa. Kako god odabrali teško da možete pogriješiti dobitnu kombinaciju s ovakvim uljem. Cijena je 140 kuna (500 ml), a možete ga kupiti preko njihovog webshopa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 01:44