EU FOOD SUMMIT

Ovog vikenda u Sloveniji se održava jedan od najvažnijih gastronomskih festivala u Europi

 @eufoodsummit Instagram/
Od 5. do 7. studenog posjetitelji će moći doživjeti Ljubljanu kroz zanimljiv gastronomski program

Pravi gastronomski spektakl sprema se ovog vikenda u Sloveniji. Naime, Ljubljana je i ove godine domaćin European Food Summita, jednog od najpoznatijih događanja na temu hrane i budućnosti u Europi. Teme ovogodišnjeg izdanja su važnost održivosti, formiranje odgovornijih navika i inspiriranje radom i načinom razmišljanja poznatih chefova i pojedinaca iz različitih područja. Brojni od njih na festivalu će dijeliti svoja iskustva, znanja, ideje i vizije o održivom odnosu prema hrani te prezentirati svoja kulinarska umijeća.

image
@eufoodsummit Instagram/

U sklopu festivala, u subotu, 5. studenog, održat će se i Gourmet Ljubljana Crawl. Riječ je spajanju kuhinje, kulture i arhitekture Ljubljane, otkrivanje važnih mjesta i spajanje s gastronomskom stranom priče kroz jela od lokalnih namirnica chefica pripadnica JRE udruženja. Osim toga, u subotu se održava i Ljubljana Soul Chefs, događanje na kojem će tri slovenske obitelji ispričati svoju priču kroz hranu. U pitanju su obitelji koje drže Grič, Gostilnu Mihovec i Dvor Jezeršek.

image
@eufoodsummit Instagram/

Nedjelja je rezervirana za izlete po Sloveniji, dok se u ponedjeljak sprema nešto posve drugačije. Cjelodnevni simpozij na kojem će posjetitelji moći čuti inspirativne priče ponajboljih chefova na svijetu, kao što su Alberto Landgraf iz Brazila, Rodolfo Guzman iz Čilea, Mory Sacko iz Pariza i brojni drugi.

European Food Summit završava dining iskustvom u sklopu kojeg će Igor Jagodić, Filip Matjaž i David Žefran, chefovi poznatih slovenskih restorana, kuhati zajedničku večeru. Više informacija možete pronaći na služebenoj stranici festivala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:13