OVO MORATE VIDJETI

Ovaj kineski restoran postao je popularan zbog brutalno iskrenih opisa svojih jela

 @auntdai Instagram
"Ovo jelo možda i nije tako dobro", stoji ispod jednog od jela na meniju restorana

Nije tajna da mnogi restorani često pokušavaju svoja jela dočarati privlačnijima nego što ona to jesu, no Feigang Fei, vlasnik jednog kineskog restorana u Montrealu, odlučio je preokrenuti priču pa na svoj meni staviti iskrene opise svakog jela koje njegov restoran nudi. Riječ je o Aunt Dai kineskom restoranu koji je najveću popularnost stekao upravo nakon što je na Twitteru objavljen njihov simpatičan meni. Meni je objavila korisnica Kim Belair uz opis kako je Aunt Dai njezin omiljeni kineski restoran, no kako je definitivno najveća poslastica oko cijele priče meni koji se može pronaći i na njihovoj web stranici.

image
Auntdai.com/

Ispod fotografije pojedinog jela tako stoji popis sastojaka te komentar vlasnika. "Budući da sam imao velika očekivanja od ovog jela, iskreno, nisam previše zadovoljan našom varijantom", stoji ispod jednog, dok je ispod drugog Fei napisao kako u pitanju uopće nije kinesko jelo.

"Ovo jelo jako je poznato, nismo 100% zadovoljni okusom, ali popravit ćemo se", napisao je ispod jela s piletinom.

image
Auntdai.com/

Korisnici Twittera oduševili su se neobičnim pristupom ovog vlasnika restorana, objavu su podijelili više od 70 tisuća puta, a Fei je za Insider rekao kako je komentare odlučio dodati nakon dvije godine poslovanja kada su brojni gosti bili iznenađeni okusima pojedinih jela.

"Kada sam tek otvorio restoran, posluživali smo tradicionalnu kinesku hranu, a samo iz naziva jela gosti nisu zapravo mogli shvatiti o čemu je riječ. Brojni su se iznenadili kada bi dobili previše začinjenu, premasnu hranu ili komade mesa s kostima pa bi često ostavljali pun tanjur ostataka. To mi se nije sviđalo jer smo puno hrane morali baciti“, rekao je pa dodao kako smatra da su njegovi simpatični komentari s vremenom gostima olakšali izbor jela.

Kada su brojni svjetski mediji, zahvaljujući Twitteru i Kim Belair, proširili vijest o njegovom meniju, prodaja je naglo porasla, posebice s obzirom na situaciju s koronavirusom i činjenicu da se, kao i velik broj drugih restorana u svijetu, posljednjih mjeseci oslanja isključivo na dostavu. Feigang Fei je medijima rekao i kako misli da će Belair i on nakon ovog neočekivanog uspjeha postati najbolji prijatelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:27