"MRZIM BITI SLAVAN"

Nova biografija Anthonyja Bourdaina otkriva kako je izgledao njegov život u zadnjim danima

 Cortesia Cnn/Notimex Via Afp
Početkom listopada izlazi biografija na koju su se već požalili članovi njegove najbliže obitelji i prijatelji

Početkom listopada izlazi nova, neautorizirana biografija Anthonyja Bourdaina "Down and Out in Paradise: The Life of Anthony Bourdain" u kojoj novinar i autor Charles Leerhsen otkriva detalje prije smrti velikog gastronomskog putopisca. Naime, biografija uključuje i tekstualne poruke slavnog kuhara koje je pisao u danima prije smrti 2018. godine, a koje otkrivaju njegovo stanje i razmišljanja o karijeri, propalom braku i problematičnoj vezi s talijanskom glumicom Asiom Argento. Knjiga će biti objavljena 11. listopada, a neki od dijelova dostupni su na stranicama The New York Timesa.

image

Anthony Bourdain i Asia Argento

Angela Weiss/Afp

Zanimljivo je spomenuti kako je Leerhsen pregledao više od 80 Bourdainovih intervjua, datoteka, tekstova i e-mailova te objavio neke prilično uznemirujuće detalje.

"Mrzim svoje fanove. Mrzim biti slavan. Mrzim svoj posao. Usamljen sam i živim u stalnoj neizvjesnosti", napisao je svojevremeno Bourdain svojoj bivšoj supruzi i dobroj prijateljici Ottaviji Busiji-Bourdain.

Također, u knjizi je opisana i njegova veze s Asiom Argento, koju mnogi smatraju odgovornom za smrt slavnog kuhara, te su objavljene poruke koji je par svojevremeno razmjenjivao.

Knjiga je već izazvala brojna negodovanja Bourdainove obitelji, bivših suradnika i najbližih prijatelja, piše New York Times. Njegov brat nazvao ju je uvredljivom i klevetničkom fikcijom, dok je Asia Argento rekla kako je već ranije Leerhsenu objasnila da ne može objaviti ništa što mu je ona sama rekla. Više detalja pročitajte u tekstu Jutarnjeg lista.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 00:43