SLATKO I SLANO

Nastasja Chiara Petrić predstavila novu kuharicu, nastala je u suradnji s Petrom Jelenić

 Chiarin Tanjurić Facebook
Osim što na društvenim mrežama vodi projekt Chiarin tanjurić, Nastasja Chiara Petrić izdala je i drugu kuharicu...

Autorica kuharica, chefica i kreatorica digitalnog sadržaja Nastasja Chiara Petrić kraj siječnja odlučila je obilježiti važnom vijesti. Na svojim je društvenim mrežama, naime, najavila kako se od početka veljače na policama dm drogerija može pronaći njezina nova kuharica "Slano i slatko", nastala u suradnji s poznatom domaćom slastičarkom Petrom Jelenić. Kako je najavljeno, kuharica sadrži više od 50 recepata, kulinarskih savjeta, malih slastičarskih trikova te popis sezonskog voća i povrća.

Ovo je već druga kuharica koju je Nastasja Chiara Petrić kreirala u suradnji s dm drogerijom, a "Kuhaj drugačije", njezina prva kuharica, izašla je prije točno godinu dana, u veljači 2021. godine.

"Možda to i nije neko iznenađenje, znali ste da nešto spremam, ALI! apsolutno najveće iznenađenje i moja velika privilegija je što sam ovoga puta ugostila fenomenalnu slastičarku Petru Jelenić da odradi 'i slatko' dio ove kuharice!! Njeni deserti i njena kreativnost naveliko su prepoznati, a sve recepte koje je radila, koristeći dmBio proizvode, sad je približila i svima vama koji kuhate i pečete kod kuće. Druga polovica kuharice su moji slani recepti, tako da smo ovu lijepu i prijateljsku priču zaokružili kako spada u suradnji s @dm_hrvatska! A što vas još sve čeka u kuharici, objavim u narednim danima", najavila je Nastasja Chiara Petrić na svojim društvenim mrežama.

Uzbuđenje zbog izlaska kuharice s pratiteljima na društvenim mrežama podijelila je i slastičarka Petra Jelenić.

"Danas će me 'prati' i sreća i nervoza i ponos i svašta nešto… Jer evo je - KNJIGE!!!!!! Ploda predrage suradnje s predivnim ženama. Nastasju znam/pratim/volim već dugo… njena energija i ljubav prema gastronomiji su zarazni i predivni. Kad me nazvala prošlo ljeto i predložila suradnju na njenoj novoj knjizi za DM oduševljeno sam pristala", napisala je Petra Jelenić na svojom Instagram profilu i Facebook stranici.

Fotografije za kuharicu radila je Matejka Buča, dok je za ilustracije bila zadužena Aleksandra Gavrilović. Petra Jelenić u svojoj je objavi zahvalila i lektorici Sanji Janušić.

Dobro je dodati i kako se kuharica na poklon dobiva kupnjom dmBio prehrambenog asortimana i prirodne kozmetike u iznosu od 150 kuna u svim dm drogerijama.

O AUTORICAMA

Nastasja Chiara Petrić, javnosti poznata i po sudjelovanju u prvoj sezoni hrvatske inačice kulinarskog showa Masterchef te kasnijim angažmanima u restoranima kao što su diVino i Prasac, 2014. sudjelovala je i u izradi kuharice poznatog austrijskog chefa Christiana Cabaliera, pod nazivom "Bistro Apetit: recepti iz najboljega hrvatskog restorana". Kuharica je 2015. godine proglašena najboljom profesionalnom kuharicom u Hrvatskoj, prema prestižnom izboru Gourmand World Cookbook Awardsa, a osvojila je i treće mjesto na svijetu u kategoriji mediteranske kuhinje (nagrada Dun Gifford). Nastasja Chiara Petrić danas je, između ostalog, kreatorica sadržaja na Instagram profilu te Facebook stranici Chiarin tanjurić.

Petra Jelenić je najpoznatija i iznimno cijenjena domaća slastičarka. Zagrebačka publika i danas se s nostalgijom prisjeća njezinih fantastičnih slastica iz nekadašnje slastičarnice Mak na konac, a osim toga, radila je na brojnim velikim projektima u zemlji i inozemstvu, velikim hotelskim kuhinjama, godinu dana provela je i na mjestu korporativnog slastičara Blue Sun Hotela te i danas neprestano održava brojne edukacije te konzultacije. Nedavno je pokrenula i vlastiti web shop Slatkopis.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:55