KREĆE MASTERCHEF

Nakon pet godina na Novu TV vraća se popularni gastroshow: Evo kakve novosti donosi peta sezona

 Ranko Suvar/Cropix/Cropix
U 4 mjeseca snimanja, koje je počelo u lipnju, na audicijama MasterChefa sudjelovalo je stotinjak od čak 2000 prijavljenih kandidata

Nakon petogodišnje stanke na Novu TV vraća se MasterChef, jedan od najpopularnijih i najuspješnijih kulinarskih zabavnih formata, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu, a njegov je žiri od tri vrhunska chefa, dosad gledateljima nepoznata, danas predstavljen u jednom zagrebačkom restoranu.

Nakon što su u vlastitim kuhinjama dosegli kulinarsko savršenstvo, Melkior Bašić, Damir Tomljanović i Stjepan Vukadin u idućih će 60 epizoda moderirati MasterChef, ali i voditi kandidate kroz brojne izazove, podučavati ih i ocjenjivanjem napraviti selekciju u kojoj ostaju samo oni najbolji.

image
Ranko Suvar/Cropix/Cropix


U četiri mjeseca snimanja, koje je počelo u lipnju, na audicijama MasterChefa sudjelovalo je stotinjak od čak 2000 prijavljenih kandidata, no već u nekoliko prvih emisija njihov će se broj svesti na 60 zaljubljenika u kuhanje koji ulaze u slijedeći krug natjecanja.

image
Ranko Suvar/Cropix/Cropix


Tri vrhunska chefa, koji su u ovoj sezoni ujedno i voditelji, u svojim će timovima imati mjesta za samo po sedam kandidata i samo 21 najboji ide u daljnje natjecanje i posljednje eliminacije prije ulaska u MasterChef kuhinju.

U studiju će se atmosfera dodatno zagrijati kad im uz odabranog člana žirija zadatak bude izraditi repliku jela, slijedeći svaki korak od pripreme do serviranja na tanjur.

image
Ranko Suvar/Cropix/Cropix


Nakon napetih eliminacija još će se dvoje zauvijek oprostiti od Masterchefa, a 19 najboljih dobit će jedinstvenu priliku da uđu u MasterChef kuhinju, ali i vilu u kojoj će živjeti sve do trenutka dok peta sezona ne iznjedri novog pobjednika.
Do samog finala prolazit će brojne izazove poput Kutije iznenađenja, Stres-testa, Gastroduela na atraktivnim lokacijama ili pak goste kuhare.

image
Ranko Suvar/Cropix/Cropix


Tri nova vrhunska chefa u žiriju i sami otkrivaju da su prilično različitih karaktera, ali su ujedno idealan i skladan trojac s istim ciljem - da što više kandidata u budućnosti krene njihovim stopama.

Složni su i u činjenici da im se najteže oprostiti od natjecatelja i priopćiti im da moraju napustiti show. Iako je MasterChef već dobro poznat show sa svim svojim etapama, iskusni producent te i sam izvrsni kuhar Tomislav Škunca Škuf otkrio je da peta sezona ima i nekoliko inovacija.



Prije svega, u ulozi voditelja naći će se sami chefovi, a nakon što se godinama slijedio australski model MasterChefa, u novoj verziji gledatelji će pratiti show na hrvatski način, ali prema grčkom uzoru. Kandidati su itekako zanimljivi, otkriva Škuf, a novi chefovi itekako ugodno osvježenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. ožujak 2024 01:57