ADVENTSKA PREPORUKA

Matija Bogdan imat će adventsku kućicu na Tomislavcu, cijene jela bit će od 45 do 55 kuna

 Tomislav Kristo/Cropix
Tomislavac je jedna od najljepših adventskih lokacija u Zagrebu gdje će biti postavljeno i klizalište

Poznati kuhar Matija Bogdan imat će adventsku kućicu na zagrebačkom Tomislavcu. Ponuda će biti bliskoistočnog karaktera, a cijene će se kretati između 45 i 55 kuna. Bogdan vrlo dobro poznaje kuhinju Bliskog Istoka koju je upoznao na brojnim putovanjima ali i za vrijeme svog angažmana u restoranu Ledbury u Londonu, gradu iznimne gastronomske šarolikosti.

Jedno od jela je tortilja sa sporo pečenom piletinom, baba ganoushem od tikve, keljom i bučinim uljem. Također, poznato je da će služiti gözleme, turska tanka pita najsličnija našem soparniku. Tradicionalno se pravi od brašna, vode, kvasca, maslinovog ulja i jogurta, a može se puniti mesom, povrćem, jajima, raznim sirevima ili gljivama pa se zapeče ispod saća. Bogdan će raditi varijantu s kravljim i feta sirom i blitvom od kuda i neodoljiv podsjetnik na soparnik.

U Turskoj se gözleme posluživao za marendu/gablec ali danas je vrlo popularan i u lancima brze hrani, ali ga se može pronaći na meniju brojnih restoranima, kafićima i štandovima s uličnom hranom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 03:13