OMILJENO MESO

MALE TAJNE: Svi trikovi koji će vam trebati za savršeno sočne svinjske kotlete!

 Getty Images/iStockphoto
Svinjski kotleti se čine kao odlična večera u teoriji - lako su nam dostupni i prilično brzo se skuhaju. Ali postoji kvaka! Ništa se ne suši toliko brzo kao svinjski kotlet. Zato biste trebali slijediti ovu metodu pripreme kako biste uvijek osigurali sočne svinjske kotlete.

Ako svinjski kotlet pržite samo s jedne strane, meso će se manje sušiti. Na stranu koju pržite dodajte prstohvat smeđeg šećera kako biste osigurali karamelizaciju i okus.

Grilled pork chop with vegetable and burries sauce
Getty Images/iStockphoto

Prvo, kupite tanko izrezane svinjske kotlete. Obrišite meso kuhinjskim ručnikom kako biste uklonili sav višak vlage. Ako u njima ostane previše vlage, meso će se pariti, a ne pržiti. Meso začinite sa soli i paprom s obje strane. Zatim jednu stranu pospite s prstohvatom šećera. Zagrijte dvije žlice maslinovog ulja u velikoj tavi na srednjoj vatri. Dodajte kotlete na ulje, na onu stranu na koju ste stavili šećer. Pecite, tresući tavu, oko pet minuta dok se jedna strana kotleta dobro ne karamelizira.

Juicy pork chops are grilled on griddle with asparagus and bell pepper. Backyard grilling for summer picnic.
Getty Images/iStockphoto

Okrenite kotlete i smanjite vatru na laganu. S druge strane meso pecite oko 1 minutu. Maknite tavu s vatre i pustite meso da odmori u tavi oko 10 minuta.

juicy grilled pork chop (neck cut) with greens
Getty Images/iStockphoto

Dok svinjetina odmara, vrijeme je da pripremite umak. Pomiješajte 1 žličicu naribane limunove korice, 2 žličice limunovog soka, 1 žličicu Dijon senfa, 1 žličicu suhog origana, 1 ribani češanj češnjaka, 1/4 žličice mljevenog kumina i pola žličice šećera. Sve dobro promiješajte. Polako dodajte 50 ml maslinovog ulja miješajući sve sastojke. Dodajte šaku sjeckanog korijandera te začinite soli i paprom.

Sauce-boat with herb sauce
Getty Images/iStockphoto

Oko pola dressinga stavite na pladanj. Na njega stavite svinjske kotlete. Zatim ostatak dressinga pomiješajte s umakom od pečenja mesa i sve prelijte na svinjske kotlete.

Svaki komad umočite u divan umak i uživajte u savršeno sočnim svinjskim kotletima!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 11:45