KAD KNJIŽEVNIK KUHA

Losos iz mikrovalne po receptu Stephena Kinga šokirao fanove: "Ovo je tvoja najstrašnija priča"

 Nancy Kaszerman/Zuma Press/Profimedia/Nancy Kaszerman/Zuma Press/Profimedia
Večera koju je pripremio poznati književnik izazvala je velik broj komentara na društvenim mrežama

Poznati književnik na društvenim je mrežama objavio prilično jednostavan recept za losos iz mikrovalne, no ono što vjerojatno nije očekivao jest velik broj negativnih komentara njegovih fanova.

"Večera: nabavite file lososa u supermarketu, ne treba biti prevelik. Dodajte maslinovo ulje i limunov sok. Umotajte u papirnate ručnike. Ubacite u mikrovalnu na 3 minute ili više. Pojedite. Možda dodajte salatu", napisao je Stephen King na svom Twitteru.


Fanovi su ostali šokirani načinom pripreme, a poznata glumica Patricia Arquette objavila je i odgovor na Kingovu objavu te pojasnila koliko su papirnati ručnici zapravo štetni. Stephanie Ruhle s NBC Newsa napisala je pak kako je smrad ribe iz mikrovalne gori od svega što je King napisao i dodala kako to piše kao njegova velika obožavateljica koja jedva čeka pročitati njegove nove knjige ili vidjeti ekranizaciju istih.

Neki od fanova našalili su se na račun likova iz njegovih djela, a jedna osoba napisala mu je kako je ovo zasigurno najkraća horor priča koju je ikada napisao.


King je odmah nakon objave recepta i prvih komentara fanovima na Twitteru poručio da ne blate njegov recept ako ga nisu isprobali.


Kada je Today objavio priču, kontaktirali su chefa Christophera Artura kako bi saznali je li metoda koju koristi King zbilja učinkovita, no mentor s njujorškog Institute of Culinary Education složio se s glumicom Patriciom Arquette i rekao kako bi papirnati ručnici stvarno mogli biti štetni za zdravlje te kako je, ako već želite pripremati losos u mikrovalnoj, bolja opcija kuhinjska krpa. Također, dodao je kako King ne koristi sol, što znači da losos nema neki poseban okus jednom kada je gotov, a kako dodavanje limunovog soka ribu može učiniti gorkom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:20