MALI TRIKOVI

Kuhajte jaja na ovaj način i više se nećete mučiti sa skidanjem ljuske

 Toa55
Imamo nekoliko dobrih savjeta kako na najbolji način skuhati jaje, a zatim ga što brže i oguliti

Koliko ste se puta našli u situaciji da ste krenuli guliti tvrdo kuhano jaje, a dio bjelanjka jednostavno vam je ostao u ljusci koju ste odstranili? Pa čak iako su internetske stranice prepune jednostavnih savjeta, baš ni jedan ne pada nam na pamet u trenucima kada brzinski želimo oguliti jaje i završiti pripremu doručka, ručka ili večere. No, ne brinite, otkrili smo razloge zbog kojih se to događa i doskočili im pametnim rješenjima.

Prvo i osnovno, pripazite na svježinu jaja. Iako je uobičajeni savjet da se jaja uvijek jedu svježa, u slučaju da ih želite skuhati, radije se okrenite onima koja nekoliko dana stoje u hladnjaku, a svježa iskoristite za pripremu kajgane, omleta, carbonare ili klasičnih jaja na oko.

image
Wmaster890


Također, kako biste ih lakše očistili, portal Bon Appetit savjetuje da se jaja kuhaju u vrućoj vodi umjesto ubacivanja u hladnu. Pritom svakako valja pripaziti i na činjenicu da će ubacivanjem u vrelu vodu lakše puknuti, no tome možete doskočiti tako da ih u vodu dodajete laganim pokretima koristeći žlicu. Također, pažnju svakako obratite i na količinu jaja u posudi i, ako je potrebno, podijelite ih na dva puta kako se prilikom kuhanja ne bi sudarala i razbila.

Kako biste ih lakše ogulili, dobra ideja bit će i ledena kupka u koju jaja možete ubaciti odmah nakon što ih izvadite iz kipuće vode. Dovoljno će biti u ledu ih držati tek dvije do tri minute, a zatim oguliti. Nešto jednostavnija opcija bit će i tek kuhana jaja kratko držati pod mlazom hladne vode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 00:55