VELIKI USPJEH

Knjiga Anita Šumer nominirana u čak 5 kategorija za prestižnu nagradu, Oscara među kuharicama

 Neja Markicevic/Cropix/Cropix
Dobitnica je nekoliko nagrada za svoje kuharice, a ove je godine nominirana u čak pet kategorija

Slovenska sourdough majstorica Anita Šumer nedavno se na društvenim mrežama pohvalila s čak pet nominacija za prestižnu nagradu Gourmand World Cookbook Awards, svojevrsnog Oscara za kuharice.

"Moja treća knjiga 'Bread Art Book' nominirana je u pet kategorija za najprestižniju nagradu – Oscara među kulinarskim knjigama", napisala je Anita Šumer i dodala kako se osjeća poput djeteta u iščekivanju uzbudljivog putovanja koje je pred njom. U međuvremenu je i otputovala u Švedsku, gdje se ove godine održava sajam kuharica i sama dodjela nagrada.

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

"Ovo će biti treći put da sudjelujem na ovom prestižnom projektu. Moja prva knjiga 'Sourdough Mania“ osvojila je nagradu u kategoriji 'Best Bread book' 2019. godine, a u istoj kategoriji nagrađena je i priznanjem za najbolju knjigu o kruhu u posljednjih 25 godina. Moja druga knjiga 'Savory and Sweet Sourdough Mania' prošle je godine proglašena drugom najboljom na svijetu", napisala je u objavi.

Njezina treća i za sada posljednja knjiga "The Bread Book" nominirana je u pet kategorija – Bread, Photography, Design, Innovative book te u kategoriji 'Best of the Best' u kojoj organizatori odabiru najbolju između 1558 kuharica iz više od 200 zemalja.

Ove godine dodjela nagrada zakazana je za 4. lipnja, a održat će se u švedskom gradu Umeå. Kako je napisala Anita Šumer po svom dolasku u Švedsku, žiri je već odabrao regionalne pobjednike i njezina "Bread Art Book" proglašena je najboljom u kategoriji u regiji.

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

Kada smo prije četiri godine upoznali i razgovarali s Anitom Šumer, njezina knjiga "Kvasomanija" ("Sourdough Mania"), koja je danas dostupna i u hrvatskim knjižarama, bila je tek ideja. Danas je ponosna autorica čak tri knjige o domaćem kvasu. Njezin kvasac Rudl čak je i registriran u najvećoj banci kvasaca na svijetu u Belgiji. Priču o Aniti Šumer pročitajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:07