O DA, OVO ŽELIMO!

Kako smo se zaljubili u prelijepi set za ispijanje čaja koji želite dobiti kao božićni poklon

Neobavezno druženje otkrilo nam je divan čajni set i čajne mješavine kao stvorene za uživanje u lijenim vikendima

Nedavno smo u kafiću Jolie Petite Pâtisserie u zagrebačkom kvartu Knežija svratili na neobavezno druženje i naručili čaj. Kasnije smo otkrili da iste setove i čajne mješavine imaju i u novootvorenom lokalu Fig Bar u Gundulićevoj. Čaj poslužuju u prelijepom setu koji uključuje drvenu podlogu, pješčani sat, malo pakiranje meda i čajne mješavine, drvenu žličicu te trodijelnu šalicu od borosilikatnog stakla.

image

Čajni set u poznatom lokalu Ljupke Gojić Jolie Petite Pâtisserie, personaliziran baš za spomenuti brend

Privatna Arhiva/
image

Čajni set u Figa baru u Gundulićevoj gdje konobari objasne pripremu čaja

Privatna Arhiva/

Sve zajedno jako efektno izgleda i odmah smo proučili tko stoji iza takvog prelijepog čajnog seta koji bi mogao biti savršen božićni poklon. Set je moguće i personalizirati tako da se na drvenu podlogu ugravirate nešto po vašoj želji što je uključeno u cijenu. Cijeli set je doista poseban i prodaju ga po cijeni od 581 kune (77 eura). Setovi su proizvedeni u limitiranim serijama i ručni su rad. Kod izrade biraju najkvalitetnije drvo koje je jedinstveno po teksturi i izgledu. Kod pakiranja izbjegavaju plastične materijale pa se tako setovi pakiraju ili u ručno rađenu drvenu kutiju ili u pakiranje od recikliranog kartona.

Tvrtka Odores Silentii je obiteljska manufaktura koja distribuira čajne mješavine koje rade u partnerstvu s BIO PLANT d.o.o. sa sjedištem u Povljani. Na površini od 13 hektara zasadili su masline, smilje, lavandu, ružmarin, kadulju, izop (miloduh) i smokve pa na paškom kršu uzgajaju i prerađuju otočko bilje.

image
Kuramuktuja /
image
Odores Silentii Facebook Page/
image
Odores Silentii Facebook Page/
image
Odores Silentii Facebook Page/

Probali smo ih nekoliko i naš favorit je "Vidov san", čajna mješavina sastavljena od zelenog i ljubičastog bosiljka, cvijeta nevena i cvijeta stolisnika. Kad ulijete vruću vodu u trodijelnu šalicu, biljke ubrzo otpuštaju plavu boju, a okus je vrlo bogat i neobičan. Moguće je naručiti čajne mješavine i za kućnu pripremu, nisu orijentirani samo na ugostiteljske objekte pa će vas limenka od 40 grama koštati 37 kuna (4,90 eura). Imaju i veća pakiranja u ponudi dostupna za narudžbu putem web shopa.

image
Kuramuktuja /

Trodijelna šalica sastoji se od šalice i cjedila koji su izrađeni od visokokvalitetnog borosilikatnog stakla minimalističkog dizajna, a povrh svega dolazi drveni poklopac od bambusovog drveta zaštićen metalnim dijelom gdje odložite cjedilo kad je čaj spreman.

Samadoyo je specijalizirani proizvođač visoko kvalitetne opreme za uživanje u čajevima posebno popularan u Japanu, Koreji i Kini. Borosilikatno staklo je otporno na hladnoću i vrućinu pa "trpi" temperature od -20 do 130°C. Šalica je pogodna za pranje u perilici posuđa (osim drvenog poklopca). Šalica košta 142,70 kuna (18.90 eura)​.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 01:12