KISELIŠ

Ivana Bekavac i Grgo Bačelić pokrenuli program ukiseljenog povrća koji želite imati kod kuće

 Ustupljena Fotografija/
Više nije nova vijest da se u zagrebačkom KUTu dobro jede, ali sad i kod kuće možete uživati u njihovim proizvodima

Chefovi Ivana Bekavac i Grgo Bačelić iz zagrebačkog restorana KUT ovih dana su predstavili novi projekt Kiseliš. Radi se o ukiseljenom povrću koje i inače koriste u svojim jelima, a odlučili su ih ponuditi gostima u formi gotovog proizvoda koji možete kupiti u njihovom lokalu. Valjda, kako se sve dobre stvari dogode slučajno, tako ideja o zimnici iz KUTa nije izuzetak. Ideja o ukiseljenoj zimnici pojavila se na zajedničkoj kavi Ivane i Grga, a nešto kasnije je ovjekovječena u obliku nespretnog zapisa na poleđini omota čokolade.

image
Ustupljena Fotografija/

Naime, KUT je najbolje mjesto u Zagrebu za gablec, a od nedavno nude i koncept privatnih večera. Moguće je zakupiti prostor od 18 do 23 sata pa u tom vremenu chefovi kuhaju samo za vas. Prisustvovali smo jednoj takvoj večeri, a elementi na nekim tanjurima bili su upravo ovo ukiseljeno povrće. Za sad rade tri vrste proizvoda: ukiseljene gljive u ulju (35 kuna), ukiseljen ljubičasti luk (30 kuna) te ukiseljenu mrkvu (25 kuna).

"Stalno kiselimo neke elemente koji su nam potrebni za naša vegetarijanska jela u restoranu pa smo Grgo i ja došli na ideju da to ponudimo i gostima" rekla nam je Ivana Bekavac, chefica i vlasnica KUTa.

Ipak, gdje ih koristiti, a da nije samo element na drvenoj dasci s mezama? Poanta kuhanja je da ono bude zabavno i interaktivno, ponekad je lijepo kršiti pravila jer upravo takvi postupci dovode do neočekivano pozitivnih ishoda. Pokušajte sljedeći put konkretan, taman mesni gulaš poslužiti s malo ukiseljenog ljubičastog luka, a tartar od masne losos pastrve osvježiti ukiseljenom mrkvom i poslužiti s malo hummusa. Ukiseljeno povrće sjajno se slaže u kojekakvim vegetarijanskim jelima ali i zagasitim mesnim risottima.

image
Ustupljena Fotografija/

Ovo je tek prvi od njihovih food projekata koje planiraju predstaviti u narednim mjesecima, a sudeći po konstantnoj popunjenosti lokala i maštovitim jelima koja nestaju u rekordnom roku, uspjeh neće izostati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2024 05:00