NOVO NA SCENI

Hrvatski brend Old Pilot´s radi najbolji džin na svijetu, a sad proizvode i votku

 Berislava Picek/CROPIX
Nakon najvećih svjetskih priznanja za svoj džin, Hrvoje Bušić i Tomislav Anadolac proizvode votku

Old Pilot´s osim najboljeg džina na svijetu, od nedavno proizvodi i votku. Old Pilot’s Vodka proizvedena je od isključivo premium pšeničnog destilata i pročišćena četiri puta kroz različite specijalizirane filtere. Jedan od tih filtera je platina. Kako bi postigla svoja posebna organoleptička svojstva, bogatu teksturu i nenadmašnu kvalitetu priprema se sa posebno filtriranom vodom. Ručno punjena i označena boca zatvorena je posebnim, crnim voskom i satenskom trakicom za otvaranje. Prije posluživanja preporuka je ohladiti, kušati s kockom leda i kriškom limuna ili u kombinaciji sa Vašim omiljenim tonikom.

"Kako bi naša votka bila još bolja, raskošnija i mekanija, odlučili smo se na dodatno pročišćavanje kroz nekoliko posebnih filtera. Platina je jedan od njih. Takvim načinom proizvodnje dobivamo jedinstveno svilenkastu i pitku votku, koja nema miris i okus lošeg alkohola od kojeg će vas sutra boljeti glava. Čistu kao nebo! Garantiramo!" – oduševljeno ističu Hrvoje i Tomislav, koji također spremaju nova i uzbudljiva iznenađenja za iduću godinu: "Naš whiskey mirno spava još minimalno 2 godine, a na novim proizvodima radimo svaki dan. Svjetlo dana će ugledati tek onda kada budemo sigurni da je okus i miris baš onaj koji smo tražili. Neponovljiv i poseban, baš kao i svi naši ostali proizvodi".

Podsjetimo da iza Old Pilot´s Gina stoje dvojica prijatelja, Hrvoje Bušić i Tomislav Anadolac koji su se upoznali u vojnoj pilotskoj akademiji, a koje je povezala ljubav prema visinama, ali i destilatima. Svoj London dry Old Pilot‘s Gin počeli su prije nekoliko godina proizvoditi iz hobija, no ubrzo su visoku kvalitetu potvrdili brojnim nagradama i priznanjima o čemu smo pisali.

Njihov uspjeh je daleko od slučajnog. Prije tri godine, dakle 2018. proglašeni su najboljim hrvatskim craft ginom dok su na San Francisco Spirits Competition 2019. dobili zlato. Spomenuta međunarodna natjecanja doista su dva najvažnija na svijetu, a najviša odličja zaslužena na istim afirmirala su brojne male destilerije. Destilati su oduvijek bila strast Hrvoje Bušića i Tomislava Andolca. Budući da je trend gina u njihovim počecima krenuo osvajati svijet, ozbiljno su razmišljali o pokretanju vlastite destilerije i dobro da jesu jer se danas mogu pohvaliti najboljim džinom na svijetu.

Osim novog premium proizvoda na tržištu, Piloti su osmislili i novi unikatni vizual sa Slavenom Kosanovićem, poznatijim kao Lunar, cijenjenim hrvatskim umjetnikom. Radi se o limitiranoj Art Edition seriji koje predstavljaju u predblagdansko vrijeme. Lanjsku suradnju ostvarili su s Marinom Mesar, mulidisciplinarnom umjetnicom poznatijom kao OKO.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 11:10