365 DANA KASNIJE

Godinu dana nakon potresa Chef kuha doma vraća se u Petrinju, kuhaju 365 besplatnih obroka

chef kuha doma

 Facebook/
Kako su najavili na društvenim mrežama, u Petrinji će podijeliti 365 obroka kao podsjetnik na dane zajedništva i nade...

Kada je 29. prosinca 2020. godine veliki potres pogodio Petrinju, Sisak i okolicu, među prvima, tek tri sata nakon potresa, tamo su se pojavili vrijedni hrvatski ugostitelji. Kako nam je tada ispričao Marin Medak, gotovo da i nije bilo kolega koji se nisu priključili akciji pripreme hrane za unesrećene, a jedna od ekipa koja je i nekoliko mjeseci nakon nesretnog potresa ustrajala na pomoći tamošnjim stanovnicima bila je Chef kuha doma. Kada su vidjeli da sustav ne funkcionira, ekipa chefova udružila se u pomoći i, kako je tada rekao Mate Janković, spontano se organizirali pa ga počeli stvarati sami. Sve namirnice prikupili su isključivo kao udruga iz privatnih donacija i pokrenuli tako jednu od najvažnijih humanitarnih inicijativa.

Danas, gotovo godinu dana kasnije, na svojim su društvenim mrežama najavili kako nisu zaboravili Petrinju i Sisak te kako će na glavnom trgu u Petrinji, gdje je i krenula akcija volontera nakon razornog potresa, 365 dana poslije opet kuhati.

"Simbolično, podijelit će se 365 besplatnih obroka, kao podsjetnik na dane zajedništva i nade u pomoć i bolje sutra za ljude pogođenih potresom, te ukazati na sadašnju situaciju, u kojoj se ljudi Banije osjećaju pomalo zaboravljenima, ali su zato volonteri ti koji će ponovno ujediniti snage i dati tako potrebnu pažnju ljudima Banovine.

Simbolika 365 obroka, nadamo se, ne samo da će podići moral i dati novu nadu ljudima Banovine, nego i ukazati da će trebati još neko vrijeme rasporediti snage i ostati na terenu i pomagati, a ta pomoć treba biti konkretna, pravovremena i ciljana. Inače je prazna priča. Chef kuha doma i volonteri su bili i bit će uz ljude Banije, mi se volimo javno!", napisali su na svojoj Facebook stranici.

Podsjećamo, Chef kuha doma projekt je koji je pokrenula ekipa domaćih chefova i koja je beskompromisno pomagala unesrećenima, a na svojim profilima na društvenim mrežama i danas dijele više neko koristan sadržaj. Potražiti ih možete na Facebook stranici Chef kuha doma.

Na glavnom trgu u Petrinji okupit će se 29. prosinca u 12 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:53