KAD BOURDAIN SLAVI..

Evo kako sam organizirala Bourdainovo rođendansko slavlje za koje sam obećala da neće biti užasno

 David S. Holloway/ Anthony Bourdain Facebook/
Poznata glazbenica opisala je kako je izgledalo skromno, ali zabavno slavlje Bourdainovog 60. rođendana

Glazbenica Alison Mosshart iz superpopularnog benda The Kills u jednom je tekstu za Esquire opisala kako je izgledao Bourdainov 60. rođendan. Naime, glazbenica i poznati gastronomski putopisac družili su se tek godinu dana prije Bourdainove smrti, a u tekstu je opisala i kako je do simpatične rođendanske proslave došlo.

Mosshart i Bourdain upoznali su se na snimanju njegove emisije Parts Unknown 2016. godine kada je posjetio Nashville i, kako opisuje glazbenica, istog trenutka započeli prijateljstvo. Po završetku snimanja često bi se čuli, razmjenjivali iskustva i, kako su oboje obožavali putovanja, dijelili doživljaje s različitih strana svijeta. Glazbenica u tekstu za Esquire opisuje kako je s Bourdainom mogla razgovarati baš o svemu, od glazbe i pisanja, preko životnih dilema, pa sve do hrane i kuhanja. Posebnu pažnju posvetila je opisivanju njegovog 60. rođendana koji je, igrom slučaja, proslavio upravo u društvu Alison Mosshart.

"Na dan njegovog 60. rođendana snimao je Londonu, a ja sam baš u to vrijeme tamo radila pa sam mu obećala 60. rođendan koji neće biti užasan. Noć prije popili smo piće i rekla sam mu da se u mojoj kući pojavi dan kasnije točno u podne. Ujutro sam otišla na tržnicu i kupila dvije vrste kavijara, blinije, dimljeni losos, alkohol i kiselo vrhnje. Otišla sam i u omiljenu knjižaru i kupila mu crni kožni rokovnik na kojem sam dala izraditi zlatni otisak "Road Dog", a onda sam izvadila i svoj pribor i nacrtala nekoliko ilustracija nalik onima Ralpha Steadmana kojeg je Anthony obožavao. Obećala sam mu da ću ga odvesti na tetovažu za njegov rođendan pa sam mu htjela dati više opcija", napisala je Mosshart.

Dodala je i kako je Bourdain iduće jutro bio više nego zadovoljan njezinim planom te kako su zajedno uživali u doručku, smijali se i pili.

"Svidio mu se poklon, a onda je proučio i moje ilustracije, odabrao onu koja mu se najviše svidjela i kada smo pojeli sav kavijar otišli smo se tetovirati", dodala je.

U tekstu za Esquire glazbenica je napisala i kako je Bourdain nacrtao malu ilustraciju srca kroz koje prolazi chefovski nož koju je zatim ona spremno tetovirala na svoje rame.

"Bilo je to zbilja lijepo i savršeno poslijepodne", napisala je na kraju svog emotivnog teksta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 19:05