POZNATI RESTORAN

Eleven Madison Park zadržao zvjezdice, jedini je veganski restoran na svijetu koji ih ima čak 3

 @elevenmadisonpark Instagram/
Mnoštvo kritika i glasina pratilo je promjenu koncepta u jednom od najboljih restorana na svijetu

Promjena menija u omiljenom restoranu može biti velika stvar, posebice ako ste na starom meniju imali nekoliko favorita koje sada u potpunosti zamjenjuju nova jela, no postoji nešto puno veće - promjena cijelog koncepta poznatog vam mjesta. Takvo nešto, logično, može naići na oštre kritike, pa čak i gubitak stalnih gostiju. No, Daniel Humm iz njujorškog Eleven Madison Parka razmišljao je potpuno suprotno i prije godinu dana u svom poznatom restoranu s tri Michelinove zvjezdice klasičan meni odlučio zamijeniti plant based menijem. Ove se godine, kada su Michelinovi inspektori obilazili restorane i dodjeljivali zvjezdice, potvrdilo kako je to bio itekako dobar korak i Eleven Madison Park potvrdio je titulu jedinog veganskog restorana na svijetu s tri Michelinove zvjezdice.

Humm je u početku prelaska na plant based meni rekao kako to čini zbog očuvanja planeta, no s vremenom su se pojavile glasine da u restoranu postoji posebna soba gdje se odabranim gostima pripremaju mesni specijaliteti.

"Kada smo krenuli razmišljati o ponovnom otvaranju Eleven Madison Parka, shvatili smo kako se promijenio svijet oko nas, ali i mi sami. Uvijek smo vodili brigu na utjecaju koji ostavljamo na okolinu, a sada je postalo jasno da trenutni prehrambeni sustav više nije održiv. Shvatili smo kako ne možemo otvoriti onaj isti stari restoran kakav je postao prije", napisao je Humm na svom Instagram profilu prošlog svibnja.

Navode o skrivenoj mesnoj sobi su pak iz restorana komentirali rekavši da je pitanju projekt u potpunosti odvojen od restorana te kako se ta jela pripremaju u posebnoj kuhinji.

Također, skepike je iznenadila i činjenica da je zadržao mlijeko i med te ih još uvijek poslužuje uz kavu. No, unatoč kritikama, daleko je više pohvala na račun slavnog chefa. Mnogi mu se dive na hrabrosti, a cijene i njegove sposobnosti da bez mesa napravi jela koja ostavljaju bez riječi. Kažu kako su tehnike koje koristi i okusi koje na tanjurima donosi jednostavno fantastični.

"Počašćeni smo što smo nagrađeni s tri Michelinove zvjezdice 11. godinu za redom. Jako sam zahvalan svom timu, svakom članu koji je sada ovdje i svakom članu koji je doprinio ovim nagradama posljednjih 25 godina. Zahvalni smo i gostima i partnerima koji su vjerovali u nas, našu viziju, ohrabrili nas i tjerali naprijed", objavljeno je nedavno na Instagram profilu restorana.

Dobro je dodati i kako je prošle godine francuski restoran ONA dobio svoju prvu Michelinovu zvjezdicu i time postao prvi takve vrste u Francuskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:42