NA SUSHI U KATRAN

Bivša tvornica boja i lakova središte je urbane scene i sad postaje lokacija za sushi edukaciju

 Promo Sushi/
Svake srijede imate priliku naučiti kako jednostavno i uspješno pripremiti sushi kod kuće

Napušteni tvornički kompleksi u Zagrebu - nekadašnje perjanice gospodarstva bivše države i simboli radničke klase, danas su uglavnom zapostavljeni i neiskorišteni prostori izloženi propadanju. Ipak posljednjih desetak godina bivša tvornica boja i lakova - zagrebački Katran - postao je središte urbane scene i trendovsko mjesto za izlazak mladih. U halama u kojima su se nekada proizvodile boje i lakovi, lijekovi, željeznička vozila, meso... proizvode se kulturni sadržaji koji potiču oživljavanje prostora industrijske arhitekture i oplemenjuju učmalu klupsku scenu.

Osim kulturnog sadržaja, doznajemo kako će se ondje održavati i sushi radionice, a vodit će ih Mladen Križanović koji posjeduje certifikat jedne od najboljih japanskih škola za strane sushi majstore koja se održava na engleskom jeziku. Križanović je sushi akademiju završio 2019. godine nakon čega se nastavio usavršavati za sushi majstora.

image
Promo Sushi/
image
Promo Sushi/


Chef Mladen Križanović pripremom sushija amaterski se počeo baviti u vlastitoj kuhinji, a kada je shvatio da mu ide bolje nego što je očekivao, za čitavu se stvar zainteresirao i ozbiljnije. Nekoliko je godina radio u zagrebačkom Cateringu Lisak gdje je i dobio priliku za usavršavanje u Japanu. Još prije nekoliko godina ispričao nam je kako je tužno da se ponuda sushija u domaćim restoranima bazira na korištenju lososa i kozica iz uvoza uz golemi potencijal koji pruža naše more. Tada nam je s velikim uzbuđenjem govorio i o kombinacijama sushija s morskim ježincem ili sirovom sipom.

Usavršavanje je nastavio u sklopu Cateringa Lisak, a nedavno je, u suradnji s Victus Grupom, osmislio i pokrenuo projekt Gyotaku Sushi Bara, koji su dosad otvorili na 6 lokacija u Zagrebu, a na tome ne namjeravaju stati.

image
Promo Sushi/

Sushi radionice u Katranu kreću u 18 sati, a traju oko tri sata. Svakog polaznika očekuje pripremljena radna stanica, profesionalni pribor i svježe namirnice. Na zagrebačkoj adresi Radničke 27 Mladen će podijeliti svoje vještine pripreme sushija s polaznicima koji će jednostavno i uspješno moći napraviti sushi gozbu kod kuće.

Radionice će se održavati svake srijede, cijena za jednu osobu je 400 kuna, a za dvije osobe 600 kuna. Prijave na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 18:07