NOVA DOBRA HRANA

Bili smo u Mirazuru, učili o sushiju i ličkom siru, radili ukrajinska jela i ledene slastice

 Biljana Blivajs/Cropix
Novi broj magazina potražite na kioscima već ove nedjelje, 3. srpnja, uz Nedjeljni Jutarnji

Prije nego što su temperature opako porasle, obišli smo zemlju i napravili još jedan magazin prepun slasnih priča kako biste se već ove nedjelje, 3. srpnja, mogli zavaliti ispod klime i uživati u čitanju. Razgovarali smo tako sa sushi majstoricom i napravili mali vodič najpopularnijih sushija. Bili smo i u Istri, gdje smo posjetili vinariju Kozlović, proslavili deseti rođendan spektakularne momjanske vinarije i saznali cijelu priču o godinama rada, truda i ljubavi prema malvaziji. A dok smo već tu, svratili smo najprije u restoran Bonacu, gdje su nam otkrili poneki riblji recept, a potom i do Pule, gdje nam je Ukrajinka Oleana Ruban otkrila sve o pripremi ukrajinskih specijaliteta. Radili smo tako varenike i peljmene, a u magazinu vas čekaju i recepti.

image
Marko Todorov/Cropix
image
Matija Djanjesic/Cropix

Posjetili smo i Josipdol na sjeveru Like, gdje smo saznali sve o malom obiteljskom OPG-u, družili se s alpino kozama i otkrili kako se radi sjajan sir. Osim priča koje smo skupljali diljem Hrvatske, donosimo i pravu restoransku poslasticu iz Francuske. Naime, bili smo u Mentonu i posjetili čuveni Mirazur te razgovarali s chefom Maurom Colagrecom.

image
Matija Djanjesic/Cropix

Ne smijemo zaboraviti niti nove recepte koje je pripremila naša suradnica Slavica Šagolj. Ovog puta na red su došle ledene slastice od bobičastog voća, idealne za visoke temperature.

image
Biljana Blivajs/Cropix

Na kraju, tu su i recenzije dobrih restorana, ali i tekst našeg vinskog znalca Saše Špiranca koji u novom broju magazina Dobra hrana donosi priču o graševini i listu najboljih primjeraka iz zemlje i regije.

Novi broj magazina potražite na kioscima već ove nedjelje, 3. srpnja, uz Nedjeljni Jutarnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 23:20