RADIONICA U ZAGREBU

Baš sve o pizzi sada možete naučiti uz picajola jedne od najboljih europskih pizzerija

 Frankos Pizza & Bar Facebook Page/
Zagrebački Gastronomadi za posao učitelja picajola angažirali su Marija Markušića iz Franko‘sa

Zagrebačka pizzerija Franko's nedavno je potvrdila svoj status najboljih u Europi te su, prema izboru prestižnog gastronomskog vodiča 50 Top Pizza, uvršteni na čak 45. mjesto, za razliku od prošle godine, kada je Franko's prvi put zasjao na 47. mjestu ove važne liste. Naći se uz bok najboljima u Europi nije mala stvar, pa je tako jasno da se naporan rad i sav trud koji osoblje zagrebačkog lokala Franko's ulaže u edukaciju i usavršavanje od samog otvaranja 2019. godine još jednom itekako isplatio.

image
Marko Todorov/Cropix

Da su u pitanju vrhunski majstori koji vrlo dobro znaju svoj posao, nedavno smo se uvjerili i sami u sklopu pizza radionice koju su za polaznike održali ekipa Gastronomada i Mario Markušić, picajol iz Franko'sa. Radionica u trajanju od pet dana (40 sati) kroz detaljno razrađen program, naime, polaznike vodi kroz upoznavanje s osnovnim namirnicama kao što su tipovi brašna, soli, ulja i kvasaca, zatim postupkom izrade tijesta za različite stilove pizza (romana, napoletana i domaća pizza), a na kraju i samo pečenje. Ekipa Gastronomada u kombinaciji s iskusnim picajolom Markušićem na profesionalan, ali opušten način i uz puno prakse detaljno nam je objasnila procese pripreme pizza u krušnim pećima, a posljednji dan radionice proveli smo i u poznatoj zagrebačkoj pizzeriji pripremajući ponajbolje pizze koje smo do sada isprobali. Tečaj je namijenjen profesionalcima i onima koji žele steći preduvjete za posao na radnom mjestu picajola, no prijaviti se mogu svi zainteresirani, čak i kućni pizza majstori koji tek razmišljaju o gradnji krušne peći u vlastitom dvorištu.

image
Marko Todorov/Cropix

Trenutno su u tijeku prijave za lipanj, a više o tečaju i novim znanjima koja smo stekli na spomenutom tečaju možete pročitati u novom broju magazina Dobra hrana koji izlazi 5. lipnja 2022.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 01:09