NIKAD BRŽE KUHANJE

Tri stvarno dobra razloga zašto biste trebali uložiti u kvalitetan ekspres lonac

 Lauripatterson
Oni koji ga imaju, ne mogu ga dovoljno nahvaliti, a oni koji ga nemaju, već planiraju kupovinu

Ekspres lonac jedan je od onih kuhinjskih dodataka koji, logično, ekspresno spašava stvari kada klasični postupci zakažu i idealan je za brzinsku pripremu jela nađete li se u gužvi, a želite pojesti stvarno kvalitetan obrok. U manje od sat vremena pomoću ekspres lonca tako možete skuhati bogatu juhu, meso koje se raspada na dodir ili pripremiti lonac graha za tri dana. U nastavku donosimo tri stvarno dobra razloga za kupovinu kvalitetnog ekspres lonca.

BRZI TEMELJCI

Bogati temeljac, kako mu i sam naziv govori, temelj je svakog dobrog jela. Od njega nastaju najukusnije juhe, dodajemo ga u gulaše, rižota, njime podlijevamo meso i upravo zato sav višak od kuhanja nedjeljnog ručka ubacujemo u zamrzivač kako bismo imali za kuhanje tijekom tjedna. Jer, uz osmosatno radno vrijeme i brojne druge obaveze, svakodnevno kuhanje temeljca jednostavno ne dolazi u obzir. I tu u igru uskače ekspres lonac. Naime, priprema temeljca u običnom loncu može potrajati i do nekoliko dugih sati, dok je u ekspres loncu temeljac jakih i bogatih okusa gotov za manje od sat vremena, a zatim ga možete koristiti kao dodatak u čitavom nizu jela koja će upravo uz temeljac poprimiti dublje i bogatije okuse.

image
Larik_malasha

MESO KOJE SE RASPADA NA DODIR

Malo je reći kako obožavamo sporo pečeno meso koje se raspada na dodir vilice, no često nas upravo to dugotrajno kuhanje ili pečenje sputava u pripremi, primjerice, pulled porka. S ekspres loncem, naravno, sve ide puno brže. Dovoljno je mesu dodatu uobičajene sastojke, poklopiti, pričekati 45 minuta pa uživati u činjenici da su i najtvrđi komadi mesa u tako kratkom vremenu postali najmekši. Kako bi poprimilo lijepu koricu, tako pripremljeno meso možete završiti na tavi ili u pećnici pa uživati u ručku u kratkih sat vremena.

image
/Shutterstock

JELO ZA TRI DANA U MANJE OD SAT VREMENA

Kuhanje leće ili ječma koje smo dan prije zaboravili ubaciti u vodu ponekad zna potrajati i više od sat vremena. Ubacite li ih u ekspres lonac, bit će gotovi za pola sata. Na isti način, samo još malo brže, možete pripremiti i rižoto. Iako možda nećete dobiti teksturu koju dobivate klasičnom pripremom i miješanjem rižota na štednjaku, vjerujemo kako vas ovakvo kremasto jelo gotovo u pet minuta ipak neće razočarati. Isto vrijedi i za pripremu jela kao što je, primjerice, grah sa slaninom i kobasicama. Vjerovali ili ne, u ekspres loncu lonac graha za naredna tri dana može biti gotov za manje od sat vremena.

image
Lauripatterson
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:52