CROATIA RALLY

Finac Rovanperä vodi, evo i pozicija naših vozača nakon prva četiri subotnja brzinca

Poteškoće je Rovanperä imao na 11 brzinskom ispitu, u vožnji po Platku gdje je pred konkurencijom izgubio oko minute

Pulić, Kovačić

 CROPIX

Finac Kalle Rovanperä zadržao je vodstvo u ukupnom redoslijedu WRC Croatia Rallyja i nakon četiri subotnja brzinska ispita, no veća prednost se ipak istopila, javlja Hina.

Nakon petka i osam brzinaca najbliža pratnja inače vodećem u Svjetskom prvenstvu je bio Estonac Ott Tanak, ali je iza njega bio skoro minutu i pol. Nakon četiri subotnja prijepodnevna testa razlika se bitno smanjila i sada Rovanperä pred Estoncem ima tek 16.8 sekundi prednosti. Trećeplasirani Irac Craig Breen također se približio vodećem i prije nastavka subotnjih ispita došao je ispod minute zaostatka (57.8).

image

Kalle Rovanpera

AFP

Poteškoće je Rovanperä imao na 11 brzinskom ispitu, u vožnji po Platku, gdje je pred konkurencijom izgubio oko jedne minute.

Thierry Neuville koji je nakon 12 brzinskih ispita prednjačio po pitanju kazni, još uvijek se dobro drži te je na četvrtom mjestu i ima minutu i 24 sekunde slabije vrijeme od finskog vozača.

Subotnje prijepodnevne nastupe obilježila je nesreća mladog švedskog vozača Olivera Solberga koji je odmah na startu, na brzincu od Kostanjevca do Petruš Vrha, doživio nezgodu.

image

Ott Tanak

AFP

U jednom trenutku je proklizao i zavrtio se na stazi te je završio u obližnjoj šumi. Epilog svega bio je njegov zapaljeni Hyundai i20 N Rally1, ali na sreću i on, kao i suvozač, su prošli bez ozljeda, dok je ostatak devetog brzinskog ispita zbog te nezgode otkazan.

Inače, Solberg je nakon osam brzinskih ispita tijekom petka bio peti na WRC Croatia Rallyju s dvije i pol minute slabijim vremenom od vodećeg Finca Rovanpere.

image

Drugi dan WRC Croatia Rally 2022.

CROPIX

Danas poslijepodne voze se nova četiri brzinska ispita istim rutama (Kostanjevac - Petruš Vrh, Jaškovo - Mali Modruš potok, Platak i Vinski Vrh - Duga Resa).

Od naših, nakon 12 brzinskih testova koje su prošli vozači na WRC Croatia Rallyju i dalje je najbolji hrvatski predstavnik Martin Ravenščak (Ford Fiesta Rally4) koji se u ukupnom redoslijedu nalazi na 37. mjestu.

image

Prodan, Raštegorac

CROPIX

Njegov se zaostatak za najboljim Fincem Rovanperom nije previše povećao tijekom subotnja četiri uvodna brzinca te trenutačno ima zaostatak od 29:38.8.

Na iduće dvije pozicije također su smješteni hrvatski predstavnici pa je tako Viliam Prodan (Renault Clio Rally4) na 38. mjestu (+29:44.4), dok je 39. Ivica Siladić (Ford Fiesta Rally3) sa zaostatkom 30:27.7.

image

Ravenščak, reli

CROPIX

Niko Pulić (Škoda Fabia) je na 43. mjestu s plusom od 32:31.4, dok je 44. Krešimir Ravenščak (Ford Fiesta Rally4) koji ima zaostatak 34:55.9 minute.

WRC Croatia Rally (redoslijed nakon 12 od 20 brzinskih ispita):

1. Kalle Rovanperä (Fin / Toyota GR Yaris Rally1) 1h51:02.3

2. Ott Tanak (Est / Hyundai i20 N Rally1) +16.8

3. Craig Breen (Irs / Ford Puma Rally1) +57.8

4. Thierry Neuville (Bel / Hyundai i20 N Rally1) +1:24:0

5. Elfyn Evans (VB / Toyota GR Yaris Rally1) +2:01.2

6. Takamoto Katsuta (Jap / Toyota GR Yaris Rally1) +4:15.8

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 13:19