EVO KOJI JE BOLJI

Video obračun ikona postera osamdesetih - Lamborghini Countach protiv Ferrarija Testarosse!

YouTube kanal 888MF, odlučio je suprotstaviti Countacha LP 5000QV iz 1986. Testarossi iz 1988. godine, kako bi saznao koji je ‘bolji‘
1988 Ferrari Testarossa i 1986 Lamborghini Countach LP 5000QV
 YouTube Screenshot

Ako ste odrasli u ludim osamdesetima, velika je vjerojatnost da su vašu sobu krasili posteri kultnog Lamborghinija Countacha ili Ferrarija Testarosse. Međutim, jeste li se ikad zapitali koji od dva je ipak bio bolji?

Čini se kako je to pitanje zanimalo YouTube kanal 888MF, koji je odlučio suprotstaviti Countacha LP 5000QV iz 1986. Testarossi iz 1988. godine, kako bi saznao kakvi su kultni superautomobili na cesti.

Iako je Ferrari, 'vidio' znatno manje kilometara (12.875) od Lamborghinija, čini se kako je ipak riječ o superautomobilu kojeg biste radije vozili svaki dan. Iako je dizajnom vrlo manje kontroverzan i vizualno upečatljiv od Countacha, 'puno je zrelije vozilo' od njega.

Pod ovim 888MF misli na kvalitetu izrade koja je na razini njegove cijene, tiši motor i predvidljivije upravljanje, što ga čini mnogo jednostavnijim za vožnju. 'Za mjenjač s 'putanjom' je potrebno malo navikavanja, ali ostatak se jednostavno osjeća kao običan automobil. I pri tome dobar automobil'.

image
1988 Ferrari Testarossa
YouTube Screenshot

Naime, kanal navodi kako bi bio spreman ponijeti 'Testarossu na putovanje preko kontinenta da mora' dok nije siguran da bi isto učinio s Countachem. S donekle upitnom kvalitetom izrade, apsolutno zastrašujućom vidljivošću i performansama kočenja koje ne ulijevaju povjerenje, 'Countach je mnogo manje civiliziran automobil'.

image
1986 Lamborghini Countach LP 5000QV
YouTube Screenshot

S druge strane, u tome postoji prednost. Na kraćoj vožnji ostavlja mnogo bolji dojam od Ferrarija. 'Glasan je, težak i izgleda divlje. Countach je apsolutni spektakl i ako samo želite doživjeti nešto zabavno, nema boljeg automobila'.

image
1988 Ferrari Testarossa i 1986 Lamborghini Countach LP 5000QV
YouTube Screenshot

Zaključak 888MF-a je da je Testarossa mnogo više pouzdaniji automobil koji ulijeva povjerenje i kojeg biste zapravo mogli voziti svaki dan, dok je Lamborghini više automobil kojim biste mogli impresionirati svoje prijatelje ili otići na nedjeljnu vožnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:34