MANJI ALI VATRENIJI

Video: utrka ubrzanja ‘hot-hatch‘ junaka: Toyota GR Yaris ‘obrisao pod‘ Hondom Civic Type R

U utrci ubrzanja pokazalo se da se GR Yaris daleko lakše "ispucava" na startu zahvaljujući 4X4 pogonu
Utrka ubrzanja
 Youtube screenshot

Ne samo da je Toyota GR Yaris s pogonom na sve kotače auto kao stvoren za zabavu u vožnji, već je i sam pogled na brojke impresivan te pokazuje da nadmašuju trenutnog kralja "hot-hatch" klase s pogonom na prednje kotače, Hondu Civic Type R.

Ekipa iz australskog Motor Magazinea sada je na crtu stavio novu Toyotu zajedno s najbržim Civicom te ih usporedio na utrci ubrzanja i testu kočenja sa 100 km/h.

U utrci ubrzanja pokazalo se da se GR Yaris daleko lakše "ispucava" na startu dijelom i zahvaljujući sustavu pogona na sve kotače te kratkim prijenosnim omjerima u mjenjaču. Do 100 km/h ova se džepna raketa do 100 km/h katapuntira za 5,2 sekunde, a četvrt milje prolazi za samo 13,3 sekunde.

Za usporedbu, najbolje vrijeme koje je zabilježila Honda Civic Type R u sprintu do 100 km/h je bilo 6,1 sekundu, a četvrtinu milje prelazi za 14,1 sekundu.

Iako Honda raspolaže s više snage od Toyote, jednostavna činjenica da je pogon na prednje kotače ne može parirati 4X4 pogonu prilikom sprinta.

Na koncu, što se tiče utrke ubrzanja ovog dvojca, GR Yaris taj koji pokazuje da je u prednosti i to u sva tri "lansiranja" i dolazi do značajne prednosti u odnosu na Hondu.

Pogledajte video:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 06:37