KOLIKA JE RAZLIKA?

Video: Stražnji pogon ili na sve kotače? Na primjeru ubrzanja dva BMW-a M3 sve je odmah jasno

M3 Competition s pogonom na stražnje kotače otprilike je 50 kilograma lakši od xDrive modela, zbog čega ima manje gubitke u pogonu

BMW M3 Competition xDrive i BMW M3 Competition

 YouTube Screenshot

Najnoviji BMW M3 Competition dostupan je u izvedbama s pogonom na stražnje i sve kotače. Zahvaljujući pogonu na sva četiri kotača, xDrive bi trebao biti brži, no kako bi vidio je li to doista tako, YouTube kanal CarWow odlučio je obje izvedbe staviti 'rame uz rame' na startnu liniju.

Očigledno, oba modela koriste isti 3,0-litreni twin-turbo redni 'šestak' koji ispumpava 510 KS i 650 Nm okretnog momenta. Snaga se prenosi putem automatskog mjenjača s osam stupnjeva prijenosa.

Tijekom utrke, CarWow je otkrio kako xDrive izvedba M3 Competitiona, osim što bolje ubrzava od pogona na stražnje kotače, također ga je mnogo lakše pokrenuti i pruža dosljednije performanse. M3 Competition xDrive prošao je četvrt milje za 11,3 sekundi, dok je najbolje vrijeme modela sa stražnjim pogonom bilo 11,6 sekundi.

M3 Competition s pogonom na stražnje kotače otprilike je 50 kilograma lakši od xDrive modela, zbog čega ima manje gubitke u pogonu. Sada, koje biste od njih dvoje radije posjedovali? Teško bismo odabrali, ali vjerojatno bismo se odlučili za xDrive ne samo zato što je upotrebljiviji u širokom rasponu uvjeta, nego se zapravo može voziti u načinu rada sa samo stražnjim pogonom ako se želite dodatno zabaviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 22:40