NEOBIČNA NESREĆA

Video: Pogledajte dramatičan trenutak zabijanja avion u automobil. ‘Mislio sam da je to kraj!‘

Laki je avion morao hitno sletjeti na međudržavnu cestu 580 u Kaliforniji zbog tehničkih problema s motorom
Sudar na autocesti
 Livermore-Pleasanton Firefighters Local 1974 Facebook

Snimka s mobitela je zabilježila dramatičan trenutak kada se avion zabio u bok bijelog Lexusa u vožnji nakon što je promašio pistu za slijetanje. Incident se dogodio na autocesti u Kaliforniji i srećom u ovom neobičnom sudaru nitko nije ozlijeđen.

Naime, laki je jednomotorac pokušao hitno sletiti na međudržavnu cestu 580 kod Livermorea, nakon što su ga pri polijetanju snašli tehnički problemi: motor je izgubio snagu i ugasio se.

Pilotu aviona Mooney M20E nije preostalo ništa drugo nego povratak na pistu, ili pronalaska drugog mogućeg mjesta slijetanja. S obzirom na to da nije stigao do piste morao je sletjeti gdje je bilo najviše mjesta - na autocestu.

Na video snimci vidimo Lexus u trenutku kad se u njega zabija avion, no automobil nastavlja gurati avion još nekoliko metara prije nego što se zaustavio.

U razgovoru za KPIX, pilot zrakoplova Josh Redsun rekao je da je avion dosegao oko 500 metara prije nego što su shvatili da su u nevolji. “Drago mi je da smo svi u redu. Snaga je bila izgubljena pri polijetanju", rekao je Redsun.

Avion Mooney M20E je jednomotorni četverosjed registriran na stanovnika San Francisca Maciela Cicerona, a daljnje informacije o točnom uzroku pada još nisu poznate. Incident trenutno istražuje Savezna uprava za civilno zrakoplovstvo i agencija američkog Ministarstva prometa nadležna za reguliranje i nadziranje svih aspekata civilnog zračnog prometa u SAD - FAA.

Kako je javio NTSB avion je vraćen u zračnu luku kako bi se točno utvrdilo što je uzrokovalo gubitak snage motora. Što se tiče vozača Lexusa dobro je i prošao neozlijeđen tek u stanju šoka, a nadamo se da mu osiguranje pokriva i sudare s avionima...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:28