DOBRO JE I PROŠAO

Video: Noćna mora svakog vozača, u vožnji mu u odronu stijene pao ogroman kamen na haubu!

U razgovoru s lokalnim medijima vozač je priznao da bi, u slučaju da je stijena pala par centimetara iza ‘vjerojatno bili mrtvi‘
Screenshot incidenta
 YouTube Screenshot

Jeste li ikada prolazili planinskom cestom razmišljajući što bi se dogodilo da se u trenutku vašeg prolaska dogodi odron? Jedan par u Grčkoj to je doživio, kada je za vrijeme njihove vožnje pokraj planine velika stijena pala na haubu njihovog Volkswagena Pola.

Noćna mora svakog vozača dogodila se u nedjelju ujutro, 17. listopada, na cesti blizu Arachove koja je od Atene udaljena oko 2 sata. Volkswagen Polo (2005 – 2009) kretao se normalnom brzinom kada mu se u trenutku u poklopac motora zabila ogromna stijena. U istom trenutku cestom su prolazila još dva automobila, čiji su vozači također izbjegavali komade kamenja.

image
Screenshot incidenta
YouTube Screenshot

U priloženom videozapisu možete vidjeti posljedice incidenta, a stijena je toliko silovita udarila u mali Polo da je stvorila rupu na haubi, uzrokujući velika oštećenja motora. Silu udarca možemo vidjeti i prema napregnutom ovjesu i probušenoj gumi.

Srećom, vozač je uspio sigurno zaustaviti automobil, a bez obzira na šok, par je prošao bez ozljeda. U razgovoru s lokalnim medijima vozač je priznao da bi, u slučaju da je stijena pala nekoliko centimetara unatrag, 'vjerojatno bili mrtvi'.

image
Screenshot incidenta
YouTube Screenshot

Grčku je prošli tjedan pogodilo loše vrijeme s obiljem padalina, koje su vjerojatno zaslužne za ovaj odron. Treba napomenuti kako se je cesta na ovoj dionici zaštićena metalnom ogradom, ali čini se kako konstrukcija jednostavno nije bila dovoljno čvrsta da spriječi putanju ove ogromne stijene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:30