‘OBRISAO POD‘

Video: Evo kako je prošao Audi R8 od 1700 KS protiv Tesle Model S Plaid u utrci ubrzanja!

Električna vozila imaju jednu veliku prednost u odnosu na vozila s unutarnjim izgaranjem - trenutni okretni moment

Audi R8 V10 Plus i Tesla Model S Plaid

 YouTube Screenshot

Vidjeli smo već mnogo videozapisa u kojima električni automobili bez muke pobjeđuju aute s unutarnjim izgaranjem u utrkama ubrzanja. U najnovijem Hooniganovom videozapisu Teslin Model S Plaid iz 2021. suprotstavljen je modificiranom i moćnom Audiju R8 V10 Plus iz 2018. godine.

image

Audi R8 V10 Plus

Audi

R8 koristi par turbopunjača na svom 5,2-litrenom V10 koji je sposoban za više od 1700 KS (1267 kW). Snaga se prenosi na tlo putem mjenjača s dvostrukom spojkom i Audijevog Quattro sustava pogona na sva četiri kotača. S druge strane, Tesla je proizvodi 1033 KS (760 kW), a s dva elektromotora također ima pogona na sva četiri kotača. Tesla teži 2189 kilograma, dok je Audi za 498 kilograma lakši. Brojke idu u Audijevu korist.

Ipak, električna vozila imaju jednu veliku prednost u odnosu na vozila s unutarnjim izgaranjem – trenutni okretni moment. Međutim, čini se kako Tesla nije uspjela proizvesti dovoljno da se obrani od Audija. U prvoj utrci, oba automobila su startala izvan startne linije, a Audi je odmah uzeo vodstvo, zadržavši ga do kraja. Konačno, R8 je ostavio Model S Plaid za nekoliko duljina automobila.

image

Tesla Model S Plaid

Tesla

Druga utrka počela je drugačije – Audi je Tesli dao prednost od dvije duljine automobila. Međutim, ni to nije učinilo utrku pravednijom. Audi odmah zatvara tu prazninu čim napušta startnu liniju, a vozač Tesle odmah pušta papučicu gasa kada Audi proleti pored njega. Ovo je zanimljivo jer smo vidjeli kako Model S Plaid pobjeđuje mnoge marke na ravnoj liniji, i čini se kako automobili s unutarnjim izgaranjem još uvijek mogu iznenaditi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 03:46