GLASINE

Već je rasprodan: Superautomobil Alfa Romea je navodno Maserati MC20 sa 800 KS

Alfa Romeo je započeo odbrojavati do premijere svog dugoočekivanog superautomobila postavljanjem prijenosa uživo na YouTubeu

Alfa Romeo superautomobil (ilustracija)

 Instagram Screenshot; Alfa Romeo

Alfa Romeo je započeo odbrojavati do premijere svog dugoočekivanog superautomobila postavljanjem prijenosa uživo na svom službenom YouTube kanalu. Premijerno 30. kolovoza, neimenovani vodeći model bit će otkriven u muzeju tvrtke koji se nalazi u Areseu u Milanu. Bit će to "kreacija nastala hrabrošću i strašću tima koji nastoji ostvariti svoj san".

Legendarni talijanski brend, dio automobilskog konglomerata Stellantis, dalje ga opisuje kao "pravi susret s poviješću, jedinstveni trenutak čistog talijanskog automobilskog uzbuđenja, koji treba doživjeti iz prve ruke". Prema novom izvješću koje je objavio Quattroruote, vozilo visokih performansi temeljit će se na Maseratiju MC20, ali s hibridnim zaokretom.

Dok se Maseratijev superautomobil može dobiti s motorom Nettuno prije nego što čisto električni pogonski sklop stigne 2024. za MC20 Folgore, ekvivalentni Alfa Romeo navodno će kombinirati benzinski motor s električnim motorom.

Twin-turbo 3,0-litreni V6 i "barem jedan e-motor" navodno isporučuju kombiniranu snagu od približno 800 KS. To bi predstavljalo značajan skok u odnosu na čisto benzinski MC20 sa 621 KS. Drugi tvrde da će se hibridna varijanta proizvoditi uz čisto električnog brata, ali ništa još nije službeno.

image

Alfa Romeo superautomobil (digitalni prikaz)

Motor1.com

Prema istom izvješću, priča se da je novi vrhunski Alfa Romeo već rasprodan. Napravit će se samo "nekoliko desetaka" po cijeni od sedam znamenki za koju Quattroruote kaže da možda nikada neće biti otkrivena javnosti.

Ostaje za vidjeti hoće li ovo biti posljednji model Alfa Romea koji će imati motor s unutarnjim izgaranjem. Sljedeće godine, mali crossover pozicioniran ispod Tonalea bit će lansiran kao sestrinski model Jeepa Avengera. Potonji se primarno prodaje kao EV, ali kupci također mogu naručiti jedan s turbopunjenim 1,2-litrenim motorom i prednostima blago hibridne tehnologije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:46