KOBNA VOŽNJA

Uznemirujući video: Tesla Y bez kontrole jurila ulicama grada, rezultat dvoje poginulih

Policija je angažirala treću stranu, agenciju za procjenu, kako bi utvrdila sve okolnosti ovog stravičnog događaja

Razbijena Tesla

 Shanghai Daily Twitter

Kinu je potresao stravičan incident u prometu 5. studenog u kojem je sudjelovala Tesla Y, u južnoj pokrajini Guangdong.

Vozač američkog električnog automobila, naime, iznenada je izgubio kontrolu nad vozilom nakon zaustavljanja, kad se automobil počeo kretati velikom brzinom pri čemu je u iduća dva kilometra urbanim područjem rušio sve pred sobom, udarivši dva motociklista i dva bicikla, prije nego li se zaustavio zabijanjem u izlog trgovine.

Nažalost putem su poginule dvije osobe, vozač motocikla i srednjoškolka, a tri su osobe povrijeđene, izvijestio je Jimu News objavivši snimku kobne vožnje Tesle.

Na snimkama sa sigurnosnih kamera može se vidjeti cijela situacija, a uzroci ove tragedije još se istražuju.

Iz vrha američkog proizvođača automobila Tesla Motors koji ima pogone i u Kini i kojima je Kina drugo najveće tržište, rekli su u nedjelju da će pomoći kineskoj policiji u istrazi sudara u kojem je sudjelovao jedan od njihovih automobila, javlja Reuters.

"Policija trenutno angažira treću stranu, agenciju za procjenu kako bi utvrdila istinu koja stoji iza ove nesreće i aktivno ćemo pružiti svu potrebnu pomoć", objavili su iz Tesle u poruci u nedjelju, upozoravajući da ne vjeruju glasinama o neispravnom softveru.

Sudar je u nedjelju bio među glavnim aktualnim temama na platformi društvenih medija Weibo, a Jimu News je prenio izjavu prometne policije kako uzrok incidenta u gradu Chaozhou nije identificiran, kao i izjavu člana obitelji vozača koji je rekao da je 55-godišnjak imao problema s papučicom kočnice u trenutku kada se spremao zaustaviti ispred svoje obiteljske trgovine.

U Tesli su rekli da se na videozapisima vidi kako kočiona svjetla automobila nisu bila upaljena kada je automobil prebrzo vozio i da su njihovi podaci ukazali na probleme poput toga da nije bilo pokušaja kočenja tijekom cijele vožnje Modela Y do zabijanja u trgovinu. I ranije se Tesla u Kini suočavala s tvrdnjama vlasnika o kvaru kočnica. Istraga je u tijeku...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:38