POGLEDAJTE VIDEO

Utrka ubrzanja Mustanga GT-a i Mach-E-a je borba električne budućnosti i dobre, stare klasike

Samo je pitanje vremena kada će čak i najupečatljiviji sportski automobili zamijeniti svoje spremnike goriva baterijama

Ford Mustang Mach-E GT i Ford Mustang GT

 YouTube Screenshot

Kako nam sviće doba elektrifikacije, samo je pitanje vremena kada će čak i najupečatljiviji sportski automobili zamijeniti svoje spremnike goriva električnim baterijama.

U slučaju Forda Mustanga, već možemo vidjeti kako izgleda njegova električna budućnost s Mach-E-om, a kako se taj dvojac uspoređuje, provjerio je CarWow.

Za podsjetnik, Mustanga GT pokreće 5,0-litreni V8 tuniran na oko 500 KS (365 kW) i 530 Nm okretnog momenta, a sportski coupe teži 1740 kilograma. Mach-E GT koristi dva elektromotora za 494 KS (363 kW) i 860 NM okretnog momenta, a teži 2198 kg.

U utrci ubrzanja, Mach-E predvidljivo preuzima značajno vodstvo u početku, ali Mustang GT ga hvata prema kraju, završivši samo malo ispred EV SUV-a. U drugoj utrci, rezultat je bio mnogo "tijesniji", a krajnji rezultat potpuno suprotan prethodnom. U posljednjoj utrci Mustang GT je uspio pobijediti za gotovo dvije duljine automobila.

Zatim je na red došla utrka s "letećim" startom. Mach-E je još jednom zauzeo vodstvo, ali ga je GT ponovno uspio uhvatiti i pobijediti s velikom razlikom, unatoč startanju koje je bolje odgovaralo električnom pogonskom sklopu Mach-E-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:26