POGLEDAJTE VIDEO

Utrka ubrzanja krenula krivo: Vozač Audija R8 izgubio kontrolu i zabio se u betonski zid

U spektakularnom sudaru modificiranog Audija, srećom, nije bilo teže ozlijeđenih osoba. Razbijeni su još jedan R8 te Nissan GT-R

Utrka ubrzanja TXK2

 Youtube screenshoot

Utrke ubrzanja ponekad mogu biti zaista opasne, posebno ako su u pitanju jako modificirani automobili. Ova je snimka sudara nastala na jednoj takvoj, u Americi popularnoj utrci ubrzanja TXK2, kojj se održava na Houston Race parku (SAD).

Na crti su se našli crni i bijeli Audi R8 s motorima najvjerojatnije potpomognutim dvama turbo punjačima što je vrlo popularna prerada koja osigurava i preko 1000 KS, a što se naslućuje po žestini kojom su se "ispalili".

Međutim, u jednom trenutku crni primjerak počinje imati problema s trakcijom te pred kraj utrke na "četvrt milje" vozač potpuno gubi kontrolu i naglo skreće ulijevo te udara u betonski zid pri gotovo 290 km/h.

Prednji kraj je potpuno uništen kako možemo vidjeti na snimkama, a sigurnosne ekipe odmah su se našle kod automobila kako bi pružile pomoć. Na sreću, čini se da vozač nije ozlijeđen i zadobio je samo nekoliko modrica.

Međutim taj dan nije bio dobar za još nekoliko vozača. Možemo vidjeti još nekoliko automobila koji su se razbili, poput još jednog Audija R8 i Nissana GT-R.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:32