Ponovo u akciji

Ultimativni hvalisavac: U Novalji radio zgibove na vratima Rolls-Roycea od pola milijuna eura

Dijelovi za Chirona su ludo skupi. Ako prednji odbojnik košta 100.000 eura, a maska 80.000, koliko bi tek koštala vrata?

Screenshot incidenta

 YouTube Screenshot

Mnogi ljudi danas pronalaze krajnje neobične načine da bi postali popularni na društvenim mrežama. Video koji pokazuje muškarca kako visi na vratima preskupog Bugattija Chirona ovih je dana postao viralan. Muškarac se nekako pokušava vratiti u automobil dok se drži za vrata automobila koji je parkiran na molu pokraj mora. Naposljetku mu to i uspije. Video je snimljen nakon što je muškarac prije toga napravio 30 zgibova na vratima Chirona. Najneobičnije je da muškarcu ovo nije prvi put da radi tako nešto.

Muškarac na videu je njemački poduzetnik Christoph Zitzmann, a njegov Instagram profil prepun je fotografija s najskupljim autima, jahtama i lijepim ženama. Među objavama smo pronašli i jednu iz Hrvatske, točnije Novalje gdje Zitzmann radi zgibove na vratima najskupljeg modela Rolls-Roycea, Phantoma Drophead Coupea, auta koji vrijedi oko pola milijuna eura. Nakon 30 zgibova spušta se s vrata i hvali britansku kvalitetu auta kojem se vrata i dalje zatvaraju bez problema.

Njemački poduzetnik očito ima fetiš na testiranje izdržljivosti vrata najskupljih automobila jer pronašli smo i jednu fotografiju na kojoj sjedi na vratima ekscentrično obojenog Bugattija Veyrona.

Mnogi pratitelji na društvenim mrežama kritizirali su ovakvo ponašanje jer masa jednog čovjeka koji visi na vratima lako ih može oštetiti. Dijelovi za Chirona su ludo skupi pa tako prednji odbojnik košta oko 100.000 eura, a prednja maska oko 80.000. Poklopac motora je također 100.000 eura, a stražnji spojler 15.000 eura. Uz tu cijenu lako je zamisliti koliko bi mogla koštati vrata ako ih je svojim ekscentričnim postupcima oštetio.

Zitzmana očito mogući troškovi popravka ne brinu. Svoje bogatstvo stekao je prodajom, iznajmljivanjem i servisiranjem skupih egzotičnih automobila kojih u svojem auto salonu ima više nego što ih možete naći na cestama diljem Hrvatske. Za iznajmljivanje nudi desetke automobila, a među njima ima modela Aston Martina, Bentleya, Bugattija, Ferrarija, Maybacha, McLarena i Rolls Roycea, a ima tu i "običnih" BMW-a, Audija, Mercedesa...

Jedan dan u Aston Martinu DB 11 naplaćuje 1590 eura za maksimalno 100 kilometara, dok je Ferrari 488 Spider nešto jeftiniji – 1190 eura po danu. Najskuplji auto kojeg nudi na prodaju je Bugatti Chiron za skoro 3,7 milijuna eura, možda onaj isti na kojem je radio zgibove. Uz takav biznis lako je popraviti jedna vrata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 09:38