POGLEDAJTE VIDEO

Tuga i jad: Ovako izgleda parkiralište sa stotinama nikad dovršenih potpuno novih Ford terenaca

Proizvodnja možda stagnira, ali čini se kako Ford ima velike planove za kutijasti SUV kultnog imena bez obzira na sve

Nedovršeni Ford Bronco SUV-ovi

 YouTube Screenshot

Kašnjenja isporuka i drugi problemi muče model Ford Bronco još otkako je predstavljen. Pandemija koronavirusa odgodila je veliko otkrivanje 2020. godine, a stvari se nisu poboljšale 2021. kada je proizvodnja počela. Kriza čipova koja je u tijeku, i koja je pogodila gotovo sve proizvođače automobila, posljednja je "muka" za Bronco. Ford je prosiljen da na otvorenom skladišti tisuće, zapravo nedovršenih primjeraka.

Kod skladišta, koje se nalazi u blizini Fordove tvornice za sklapanje u Michiganu u kojoj se proizvodi novi SUV, nalaze se nedovršeni, snijegom prekrivenih Bronco modeli koji čekaju čipove, kažu iz Forda.

Glasnogovornik marke Said Deep napisao je da se kompanija nada da će dovršiti i isporučiti modele u roku od tri mjeseca, no to naravno ovisi o "dostupnosti čipova". Proizvođači automobila se nadaju da je najgore vrijeme iza njih.

image

2022. Ford Bronco Wildtrak i Raptor

Ford

Bronco se s kašnjenjima suočio rano, u prosincu 2020., nekoliko mjeseci prije nego što je uopće započeo proizvodnju. Zbog stalne nestašice poluvodiča, kompanija je ranije ovog mjeseca morala obustaviti proizvodnju. Zaustavljanje je utjecalo na više od proizvodnje Bronca. Ford je obustavio i modele Ranger, Explorer, Mustang Mach-E i Lincoln Aviator. U siječnju je čak pauzirana i proizvodnja Mustanga.

image

2022. Ford Bronco Wildtrak i Raptor

Ford

Nedostatak čipova je prisilio proizvođače automobila da ostanu fleksibilni sa svojim novim proizvodima. Kriza je dovela do toga da su BMW, Cadillac i drugi izbacili neke značajke iz svojih vozila, dok su drugi odgađali premijeru. Maserati je odgodio Grecalea do kraja sljedećeg mjeseca, okrivljujući krizu čipova.

image

2022. Ford Bronco Raptor

Ford

I dok se Ford suočava s problemima s proizvodnjom, također proširuje Broncovu liniju. U siječnju je predstavio Bronco Raptor od 405 KS (298 kW), a ovog mjeseca je kompanija predstavila Bronco Evergladesa, koji je dobio niz nadogradnji. Proizvodnja možda stagnira, ali čini se kako Ford ima velike planove za kutijasti terenski SUV kultnog imena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:30