VIDEO

Tko zna, možda ih Rimac zaposli u Bugattiju! Pogledajte kako je nastala ova replika Chirona...

Detaljan 45-minutni videozapis prikazuje sav naporan rad koji je uložen kako bi ova replika izgledala impresivno

Replika Bugatti Chirona

 YouTube Screenshot

Popularni YouTube kanal NHET TV nedavno je objavio videozapis koji prikazuje proces izrade replike Bugattija Chirona za koju je trebala puna godina da postane stvarnost. Već smo pisali o projektima NHET TV-a, poput replike Lamborghinija Aventadora od čelika i kartona. Međutim, čini se kako su posljednju godinu radili na ovom Chironu u svom dvorištu, i sada je konačno dovršen.

Detaljan 45-minutni videozapis prikazuje sav naporan rad koji je uložen kako bi ova replika izgledala jednako impresivno kao i pravi automobil. Početni oblik francuskog hiperautomobila izrađen je ručno korištenjem gline, prije nego što je prekriven materijalom od stakloplastike nalik blatu. Nakon što je sva glina uklonjena iznutra, eksterijer se finalizirao stakloplastikom.

Dok su YouTuberi izrađivali eksterijer, napravili su i čelični okvir s malim motorom za pogon automobila koji ima čak i potisnu šipku. Mnogo posla je utrošeno na interijer replike kako bi što više nalikovao na stvarnu kabinu Chirona. Nakon svega toga, replika je odvedena u lakirnicu, gdje je završena kombinacijom plave i crne boje.

image

Replika Bugatti Chirona

YouTube Screenshot

Gotov proizvod je prilično impresivan, a sadrži čak i potpuno funkcionalna LED dnevna svjetla. Naravno, proporcije nisu savršene, ali kako replike napravljene u dvorištu znaju izgledati, teško je pronaći jednu koja izgleda impresivnije od ove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:02