VIDEO

Težak gotovo 3 tone: Pogledajte kako je prošao BMW XM na testu izbjegavanja losa

S jedne strane, za vodeći automobil marke koja sebe smatra "ultimativnim vozačkim strojem" možete reći da to nije iznenađujuće

BMW XM test izbjegavanja losa

 YouTube Screenshot

Test losa postao je jedna od najfascinantnijih ispita za nove aute u automobilskoj industriji, koliko zbog svoje važnosti za vožnju u stvarnom svijetu, toliko i zbog svojih iznenađujućih rezultata. Posljednja zapažena izvedba dolazi od BMW-a XM koji ga je prošao iznenađujuće dobro.

S jedne strana, za vodeći automobil marke koja sebe smatra "ultimativnim vozačkim strojem" možete reći da to nije iznenađujuće. Ali kad je riječ o plug-in hibridnom SUV-u koji teži više od 2800 kilograma, logično je da su očekivanja bila niska.

Na prvu, činilo se kao da bi se ovo moglo pretvoriti u potpunu katastrofu.

Jer, XM nije uspio proći test pri 77 km/h, no ako usporite za 3 km/h, i to je potpuno druga priča. Štoviše, vozač je pohvalio vozne karakteristike, rekavši da kada XM izgubi trakciju, to čini nježno i progresivno. Osim toga, iako pokazuje i preupravljanje i podupravljanje, ni jedno ni drugo ne pokazuje na alarmantnoj razini.

image

BMW XM test izbjegavanja losa

YouTube Screenshot

“Sve u svemu, reakcije kod ovog nisu se puno razlikovale od onih opisanih u drugim pokušajima: malo okretanje tijela, čisti i relativno brzi pokreti te visok osjećaj sigurnosti”, izjavljuje voditelj. “Moram priznati da sam bio u krivu s obzirom na prvi dojam koji sam stekao nakon prvog pokušaja, rekao sam da će mi biti teže ući između čunjeva, ali istina je da je bilo prilično lako".

Još je impresivnija bila izvedba XM-a u slalomu. Okretan i samouvjeren, uspijeva završiti test KM77 za 22,9 sekundi, što ga čini bržim od Audija RS 3 Sportbacka iz 2022. Iako taj kompaktni automobil ima manje snage od XM-a, također je značajno manji i lakši, što ovo čini prilično dobrim rezultatom za BMW.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 22:56