TEHNOLOGIJA

‘Svemoguća‘ kamera: Naziva 112 nakon nesreće, čuva auto na parkingu, javlja na smartphone tko vozi

Njegova značajka DriverAware može koristiti kamere i senzore za otkrivanje loše vožnje - može upozoriti vozače i da su umorni

Nextbase iQ

 Nextbase

Vratiti se na parking gdje ste ostavili automobil i saznati da vam ga je netko udubio ili izgrebao može biti veoma frustrirajuće. Ali sada postoji rješenje - ova višenamjenska video kamera može vas upozoriti na problem, omogućujući vam da pogledate snimku i odmah poduzmete radnju.

Uređaj iQ koji košta 555 eura može također probuditi umornog vozača koji zaspi za volanom, pa čak i nazvati hitne službe u slučaju sudara. Također vas može upozoriti ako netko kome je povjereno korištenje automobila, poput člana obitelji, neoprezno vozi ili ode negdje neočekivano.

image

Nextbase iQ

Nextbase

Naprava koristi tri kamere, koje se mogu daljinski gledati na pametnom telefonu. Razvila ju je britanska kompanija Nextbase, a u prodaju dolazi u ožujku. Bryn Brooker, voditelj cestovne sigurnosti u Nextbaseu, rekao je: "Pomoći će s prastarim problemom drugih vozača koji nalete na vaš automobil kad je parkiran i odvezu se bez ostavljanja poruke. Pomaže i na druge načine".

image

Nextbase iQ

Nextbase

Njegova značajka DriverAware može koristiti kamere i senzore za otkrivanje loše vožnje. Na primjer, može upozoriti vozače koji gledaju u svoj telefon ili ako postanu pospani i oči im se počnu zatvarati.

iQ također može upozoriti hitne službe na sudar i lokaciju jer može osjetiti nagle pokrete i nagla zaustavljanja koja su uobičajena u nesrećama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:49