MOTOSPORT

Stanovnici Miamija ljuti zbog održavanja Velike nagrade F1: Zbog buke pokrenuli parnicu na sudu

Odvjetnica Hard Rock stadiona, rekla je da su pripreme za događaj otišle predaleko da bi se sada odustalo, bez obzira na sve

Miami Grand Prix

 Formula 1

Formula 1 ove godine stiže na Floridu na prvu ikada Veliku nagradu Miamija, ali stanovnici Miami Gardensa, u blizini staze, nisu zadovoljni zbog održavanja utrke. Sudac u slučaju koji su pokrenuli mještani koji se protive buci i uznemiravanju, rekao je da bi mještani trebali "dokazati zašto bi buka bila dovoljna jaka da ih uznemirava", izvještava Miami Herald.

image

Miami Grand Prix

Formula 1

Sudac Alan Fine zamolio je stanovnike da daju objašnjenje u sudskom podnesku do utorka kako bi mu pomogli da odluči je li to pitanje dovoljno hitno da opravda saslušanje prije nego što događaj počne 6. svibnja.

Sudac je sazvao još jedno ročište za srijedu i uvjeravao stanovnike da ne "ignorira" njihovu zabrinutost.

“Učinio sam sve što sam mogao da uzmem u obzir pritužbe”, rekao je sudac. Dodao je, međutim, da će prilikom donošenja odluke razmotriti mogu li stanovnici jednostavno nositi čepiće za uši i ostati u svojim domovima tijekom trajanja utrke.

Sam Dubbin, odvjetnik koji zastupa stanovnike Miami Gardensa, rekao je da "to nikako nije nerazuman zahtjev i da nema sumnje da postoje stanovnici koji žive dovoljno blizu staze gdje bi razina buke prijetila gubitkom sluha".

image

Miami Grand Prix

Formula 1

Motorsport izvještava da su stanovnici citirali nalaze jedne inženjerske tvrtke "da bi razina zvuka u kućama udaljenim 4 kilometra od staze mogla doseći 97 decibela, što je malo glasnije od motocikla iz perspektive vozača na njemu". CDC navodi da "zvukovi jači od 95 decibela mogu dovesti do oštećenja sluha nakon 50 minuta izlaganja".

image

Miami Grand Prix

Formula 1

Odvjetnica Hard Rock stadiona, oko kojeg će se utrka odvijati, rekla je da su pripreme za događaj otišle predaleko da bi se sada odustalo. "Staza je 95 posto završena", rekla je, dodajući da bi "zaustavljanje događaja moglo uzrokovati 300 milijuna dolara gubitaka".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 08:58